Merhaba güzel anneler ve anne adayları🌹biraz erken gelmek isteyen oğlumun doğum hikayesini sizlerle paylaşmak istedim 😊
29 haziranda çatı muayenesi için doktoruma gittim ve muayeneden sonra 4 cm açıklığım olduğunu, bebeğin kafasına değdini söyledi ve doğum için yatışım yapıldı. Aslında açılmam olduğunu ben farketmiştim sanki elimi atsam çekip çıkaracağım gibi hissediyordum son zamanlarda 😊 suni sancı almaya başladım ve doktorum suyumu patlattı ki açılmam hızlansın diye( bana göre doğumun en zor kısmı buydu ama dayanılamayacak gibi değil elbette 💪) ardından sancılar sıklaştı ve epidural aldım. Epiduralı yapan doktorum müthişti, baş ağrısı falan yaşamadım çok şükür 😊 açılmam saat 17.30 gibi 8-9 cm olmuştu ve doğum artık başlamıştı. Epidural olmasına rağmen doğum sancılarını hissediyordum bu yüzden ıkınmam zor olmadı. Makatımda sanki büyük tuvaletim gelmiş gibi hissediyordum ve tuvaletimi yaparmış gibi ıkınmam gerekiyordu. Ikınma kısmı beni biraz zorlamış olabilir itiraf ediyim 😊 yaklaşık 20-25 dk sonrra büyük bir rahatlamayla beraber bebeğim dünyaya geldi 🥰 ve o ilk tentene temas 😍😍 Allahım nasıl güzel bir duygu tarifi yok 😊 bebeğin hemen ardından eşi de geldi yaklaşık 5 dk sonra. Aslında hızlı bir doğumdu ve ben bunu pilates ve yürüyüşün faydası olarak görüyorum. Bu arada kesisiz bir doğum oldu ancak çatlaklar oluştuğu için biraz dikişim var. bugün bebeğimin dünyadaki 11.günü, birbirimize alışmaya çalışıyoruz 😊
Rabbim herkese en az benimki kadar kısa ve zor olmayan doğum nasip etsin, herkes hayırla sağlıkla bebeğini kucağına alsın inşallah 🤲🏼