Shnern Hanımlar kusura bakmayın hamileliğimin başından beri mantar enfeksiyonu ve enfeksiyon ile uğraşıyorum. . Antibiyotik kullandım zilain fitil kullandım geçmişti 1 ay oldu geceli şimdi yine mantar enfeksiyonum var doktor dün trivag fitil verdi bugün birkaç yerde Sirkeli su ile taharetlenmeyi okudum acaba kullanan oldumu zararı varmı ? 500 ml içine 2 yemek kaşığı elma sirkesi ile taharet aliniyormus . Çok da dikkat eden biriyim . Ama yinede geçmedi .. 21+3 hamileyim
denizinnannesi Shnern doktorum sirkenin iyi geldigini demişti bana ama iciyormuyuz yoksa yikiyormuyuz onu sormadim hic canim
Tubiikkoo Shnern canım bende hamileliğimin başında mantar enfeksiyonu geçirdim sirkeli suyu en ufak kaşıntıda oldum olası kullanırım taharetlenirken hatta kağıt havluya sirkeyi döker onunla silerim . Çok fazla yakıyor ama çok da faydası oluyor ben kullandım bi sıkıntı yaşamadım aksine faydasını gördüm birde üzerine doktorum travazol krem kullanabilirsin demişti onunda faydasını gördüm sürekli iç çamaşırımı değiştirdim kuru kalmasını sağladım çok şükür bi daha olmadı inşallah seninkide bi an önce geçer amma ve lakin bana zararı olmaması sana da olmaz anlamına gelmiyor doktoruna danışarak kullan 🙂
Elif0712 Shnern bunu bnm arkadasim yapti o direk pamuga dokup orayi siliyordu yakiyormus ama iyi geldi dedi sonrada biraz bekleyip yikiyordu
Pembe_duslerr Shnern ben aynı durumu bi yakınımdan duyup yapmıstım doktorum bagırıp cagırdı cahilmisin sen diye..sakın yapmayın oradaki kötü baktetiler kadar iyi bakterilerimizde varmıs onlarıda yok ediyormusuz.doktorunuza sorun başka birşey yapmanızı iç çamasırınızı pamuklu ve hep ütülü giymenizi tabsiye ederim ve yumusatıcı kullanmayın koku olmasın çamasırınızda
Deletedmom_5 Canım hiç fikrim yok ama burda yapanları duymustum bence doktora sor en iyisini o söyler geçmis olsun
-Papatya33 Pamuk iç çamasırı alın. Ve her gün değiştirin gerekirse günde 2 3 defa. Cok faydasını görürsünüz. Bende kasıntı olunca sirke kullanıyorum ama doktora sormadım yanlıs yönlendirmek istemem.
Shnern -Papatya33 ah günde 3 4 iç çamaşırı degisiyorum bide peçete koyyorum sürekli onu degisiyorum kuru tutmaya çalışıyorum banamisin demiyor korkuyorum bebeğime birşey olacak diye artık ilk oğlumda böyle sorun yaşamadım bu kız olacak inşallah artık düşünüyorum acaba kız diyemi oluyor diye bazılarında oluyormuş kız bebekte
Shnern Tubiikkoo tamm canm bir sorayım olmazsa ama çoğu kişi hep sirkeli su ile taharet yapmış bende dışta şükür kaşıntı yok ama akit inyesil akıntı sarı akıntı hiç mi geçmez bir insamda geçmedi hala ilişki falanda yok hatta eşimden geçiyor desem
Deniz773 Tubiikkoo kullandığınız sirke elma mi üzüm mü bir de doğal sirke mi yoksa marketten alınan da olur mu
satigul Shnern Aynı durum bende de var. Hamileliğimin başından beri akıntıyla enfeksiyonla uğraşıyorum. Doktorum 2 kere vajinal temizlik bile yaptı ama ne yazık ki sürekli tekrarladı. Sirke florayi iyice bozuyor diye duymuştum denemedim hiç. Doktorunuza sorun bence, yanlış yönlendirme olmasın.
Burcu4135 Shnern oncelıkle gecmiş olsun. Benım de kızım olacak ama böyle bırsey yasamadım. Akıntım bıle olmuyor. Sırke asıtlı oldugu ıcın bence doktorunuza danısmadan kullanmayın vajinanın florasını bozabılır daha buyuk sıkıntılar cekebılırsınız.
Tubiikkoo Shnern geçmezse geçmiyor canım hamilelikle birlikte bağışıklıkta düşünce daha da artıyor hatta bende suyu biraz az içim hemen idrar yanmam oluyor bende de o sıkıntı misal 🤷🏻♀️
Seferyehatun Peçete günlük ped koymak bunlarda artdriyor canım, bir şey koyma, mümkünse bol bir şey giy, iç çamaşırı giyme sıkı sıkı temas olmasın, sirke iyi geliyor ama yakıyorda, travazol kremde iyi geliyor, insaAllah hemen geçer
Selma_aygun Shnern bende enfeksiyonum için kullanmıştım canım tabi sadece onu kullanmadım başka şeylerde yaptım 10 günde enfeksiyondan eser kalmadı çok şükür geçti diye de bırakmadım ara ara yapıyorum sirkenin zararı yok sonuçta o bölgeyi dezenfekte ediyo
Shnern Selma_aygun bende dış tarafta kasintim yok şükür . Sadece dün fitili koydum baya yeşil pütürlü falan akıntı gelmiş sabah o kaşıntı yapiyodu yıkadım falan geçti şükür .. ama sirkeli su yaptım normal tahaherltten sonra şimdi onu bir dokuyorum . Şişenin kapağını deldim öyle yaptım 500ml ne 2 kasık elma sirkesi
Bengisu61 Shnern bendede olmuştu hamileleğim esnasında hatta korkmuştum ne yaptımsa geçmedi şükür doğumdan sonra kendiliğinden geçti senin ki de geçecektir ben 9 ay çektim