Evettt sonun da benim de doğum hikayemi buraya yazacağım gün geldi sonun da
Şunu söylemem gerekirse normal doğumdan aşırı derece korkan ben hatta iğne bile olamayan iğne yapılırken bayılan ben normal doğum yapmış olmama şaşırıyorum yani demem o ki korkulacak hiç birşey yokmuş annemin de dediği gibi sen normal doğum yaptıysan herkes yapar 😂
10 Haziran günü 37+5 haftadayken sabah uyandım bir akıntı geldi hemen lavaboya gittim baktım pembemsi bir kan gelmiş hemen annemi çağırdım söyledim doğumun başlıyor nişanın gelmiş dedi tabi ben gayet normalim sadece belim de ufak bir ağrı var adet ağrısı gibi hemen duşa girdim Baya kaldım sonra çıktım makyaj yaptım saçlarımı yaptım kahvaltı yaptım okadar normal hissediyorum ki anlatamam tabi bunları yaparken de 4 5 kere tuvalete gittim çişim var sanıyorum sıkışık bir şekilde koşuyorum tuvalete 2 saat sonra evden çıktık hastaneye gittik doktor hemen ntsye bağladı ara ara sancı çıktı 70 falan gördü ben yine hiç birşey hissetmiyorum sonra çatı muayenesi yaptı 6cm açıklığın olmuş hemen yatışın yapılsın gayet güzel normal doğum için dedi tabii beni bir korku sardı neyse annemle yatışımı yaptık tabi ben yürüyorum hastane koridorunda hala birşey yok sonra odaya geçtik ebe geldi üstümü değiştirdiler bez takıldı damar yolu açıldı bende hala birşey yok yürüyorum odanın için de sonra eve duşa gir belden aşağını iyice suya tut kasların açılsın dedi girdim duştan çıktığım gibi belime bıçak saplandı anlık birden geldi sonra geçti geçince hiç birşey olamamış gibi normale dönüyorsunuz hiç korkmayın sadece sancı girince saniyelik inliyorsunuz sonra sancılar sıklaştı en son ben iyice inlemeye başladım ama bağırmadım hiç sancı geldikçe vajinada büyük bir baskı hissediyorsunuz en son ebe geldi baktı açıklık 8cm olmuş hadi doğuma dedi ben sancıdan hiç birşey düşünemiyorum annem de girdi benimle doğuma kesinlikle annemin yanımda olması beni çok rahatlattı neyse ebe çatala çıkardı beni sancı geldikçe ıkınmamı sancı gidince sakın ıkınmamamı söyledi ben demirleri tuttum sancılar daha da çoğaldı sancı geldiğinde ıkınmak okadar rahatlattiki tüm gücümle ıkındım gözlerim yerinden fırlarcasına 6. Ikınmam da oğlumu kucağıma verdi doktor oğlumun çıkış anında ufak bir çığlık attım anneee diye işte o an anne olmanın ne demek olduğunu insan anlıyor annem yanımdaydı tuttum ilk işim onun elimi öpmek oldu açılmam iyi olmuştu o yüzden hiç kesmedi doktor sadece oğlum çıkarken hafif bir yırtılmam oldu 2 dikiş attı doktor en çok korktuğum şeylerden birisi de oraya dikiş atılmasıydı inanın klişe olacak ama hiç hissetmiyorsunuz bile annem öyle derdi inanmazdım gerçekten de öyleymiş işte bizim de böyle oldu oğlumla kavuşmamız sorularınız olursa yanıtlamaya hazırım 🥰