Mom433 2 defa kalp durması sonucu kürtaj oldum 8. Haftada duruyordu. 2. Hamileliğimde önlem amaçlı coraspirin ve kan sulandırıcı iğne kullanmama rağmen durmuştu kalbi ki o zaman daha test yapılmamıştı. 2. kürtajdan sonra genetik ve pıhtılaşma testleri yapıldı. Sonuçları 3 doktora gösterdim. Biri devlet hastanesinde bir doktor, diğeri üniversitede profesör, bir diğeri özelde gittiğim hala gittiğim doktorum o da profesör perinatolog. Devletteki ve üniversitedeki profesör sadece 2 gende pıhtılaşma var iğne kullanacaksın hamile kalınca, korunmayı bırakabilirsin dediler. Özeldeki doktorum Anti Nükleer Antikor testi istedi ısrarla yaptırdım ve pozitif çıktı. Sonra romatolojiye gönderdi orada daha detaylı testler yapıldı ve 2 değerim pozitif çıktı. İlaç kullanmaya başladım bunun için bağışıklık baskılayıcı. Sonra korunmayı bıraktım hemen o ay hamile kaldım hem ilaç hem kan sulandırıcı iğne hem de coraspirin kullandım. Bunun yanında progestan, vitaminler vs vs derken geldik 33.haftaya. Çok şükür az kaldı kucağıma sağlıkla almaya. Zorlu bir süreçti hamileliğim de çok kolay geçti diyemem arada kanamalar oldu şimdi sancı çıkıyor mesela nst’de serum alıyorum arada, sancı için ilaç kullanıyorum, kalbi çocuk kardiyolojisinde takipteydi şükür bir sorun çıkmadı fetal eko yaptırdım. Allah herkese sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin inşallah.