Merhaba kızlar benim bebiş bazen kilo olarak önden gitti bazen geriden geldi haftasını hatırlamıyorum ama bir ara 10 günde 2 kg dan 2280 e çıkmış 280 gr almıştı. O gün kendi yediklerime dikkat ettim ve 10 gün sonra tekrar gittiğimde 2280 den 2702 ye çıkmıştı. 10 gün sonra yani bugün tekrar kontrole gittim 36+6 yız 3208 gr çıktı yani son 2 kontrolde 10 günde hep 450-500 gr civarında artış oldu bende özellikle son iki kontroldür şunları yapıyorum
1-) sıcaklarda yumurta ile aram yok ama kahvaltıda mutlaka haftada en az 3-4 gün yumurta yedim. Hep normal tavada yağda kavurdum içine kaşar atıp, ya da yine içine kaşar dilimleyip süt koyup omlet yaptım.
2-) her kahvaltıda mutlaka kaşar peynir tükettim yumurta yemediğim günler tam buğday unlu ekmek arasına bol kaşar koyarak yağsız tost yaptım
3-) karpuz varsa sabahları karpuz yedim yoksa kavun veya domates salatalık yedim
4-) ara öğünlerde 1 muz yedim
5-) yine ikindi saat 15 gibi kendime süt ile soğuk buzlu kahve yapıp içtim
6-) açıkçası akşam yemeklerine pek dikkat edemedim ama mümkün olduğunda proteinli kıymalı tavuklu sebzeli şeyler tüketmeye çalıştım ama çoğu zaman karpuzla geçirdiğim bile oldu
7-) günlük bir tane sade Beypazarı soda içtim
8-) her gün en az bir tabak yoğurt veya 2 bardak ayran yapıp içtim
9-) her gece uyumadan bir bardak soğuk süt içtim.
bu anlattıklarımı özellikle son 2 kontrolde çok dikkat ederek yaptım ve gerçekten faydasını gördüm arada çiğ kuruyemiş de yedim tabi ama o kadar çok değil. Doktorum doçent perinatolog kendisi de kaşar peynirin gerçekten büyük bir katkısı olduğunu söyledi. Umarım sizlere de faydam olur 🌹