Kızlar merhaba.
Dün 11.35 itibari ile bir anneyim ❤️ Doğum çantamı sizinle paylaşmak istiyorum olmazsa olmazları. Ben rahat ettim sizde eksikliğini çekmeyin. En çok işime yarayan kendim için DEPEND o kadar kullanışlı ve rahat ki anlatamam. Mutlaka olması gereken bir parça çantanızda. Epidural normal doğum yaptım o yüzden NESCAFE (Epidural bende baş ağrısı yaptığı için). Süsü püsü geçin içinde rahat hareket edebileceğiniz en az 2TANE PİJAMA TAKIMI YA DA GECELİK(Çünkü çektiğiniz ağrıdan asla süsü düşünemiyorsunuz). Ben hastane havlusu falan kullanmadım o yüzden KAĞIT HAVLU.
- Göğüs ucu kremi
- Korse (göbeğinizi sıkacak herhangi bir şeyde olur)
- Terlik (Mutlaka olmalı ayakkabı falan çekilir dert değil)
- Bol su
Diğer kendiniz için alacağınız şeyler kendi isteğinize kalmış çünkü gerçekten lazım olan sadece bunlar anneye.
Bebiş için:
- 2tane 10lu hastane çıkışı (En sevdiğinizi sakın ebeye ilk vermeyin çünkü kan oluyor kirleniyor hemen değiştirmek gerekiyor odaya gelince)
- Bol miktarda eldiven şapka çorap (Yere düşüp harap olma riskleri çok yüksek çok küçük parçalar olduğu için)
- Göbek bağı ya da iç zıbın en az 3er tane (giydirdiğiniz kıyafet hemen kan olmasın istiyorsanız)
- Fazladan alt üst takım ya da tulum (Ben bir gece kaldım hastanede, hastane çıkışları dışında 4tane tulum değiştirdim)
- Islak mendil (Bana 1paket yetti)
- Bebek temizleme pamuğu (1 paket)
- Mama Biberon Termos (Aman almayın mamaya alışmayın diyen tayfa gelecek kulak asmayın hemen sütünüz gelmeyebilir az gelebilir bebek sarılık olmasın. Birde hastane veriyor diyen tayfa var ben görmedim hastanenin mama verdiğini. Siz kendinizi sağlama alın)
- Pişik kremi
- Alt değiştirme bezi (Ben 5tane götürmüştüm yetti)
- Bebek bezi (15tane almıştım fazla geldi)
- 3tane battaniye
- 1tane müslin örtü
- Çöp poşeti (Hastanenin verdikleri incecik hemen kopuyor sinir oldum dedim iyiki kendim getirmişim)
- Burun aspiratörü
- Zıbın (Hastane çıkışları dışında 4tane değiştirdim)
- Ağız mendili (En az 10 adet)
Bebiş içinde bunlar yeterli. Diğer kalan şeyler sizin isteğinize kalmış. Rabbim hepinize yavrunuzu kucaklarınıza sağ salim almayı nasip etsin inşallah.