Doğum hikayeme ilk şunu söyleyerek başlıyorum mecburi sezeryan olanlar hariç kendi isteği ile sezeryan olacaklar için ders olsun inşallah vazgeçerler…
Hamileliğim çok şükür çok rahat geçti. Ne kustum ne midem bulandı nede şekerim filan çıktı. 54 ile hamile kaldım 74 kilo ile doğum yaptım 😂 nasıl aldım nereye aldım bilemedik. Halbuki karnımda çok büyük değildi…
34 haftalıkken doktor bebeğin erken kanala girdi filan diyerek ciğer geliştirici verdi dört doz ve ayriyeten ilaçlarla doğumu erteledi buda geç doğuma sebep oldu sanırım. Ben hamileliğimin başından bu yana sadece normal doğuma odaklamıştım kendimi fakat nasipte sezeryan olmak varmış. Ayın 3 de hafif hafif ağrılarım oldu satte birdi eşimle eve geldik eşim bu çocuk niye doğmuyor filan deyip durdu sonra yatarken içime biranda birşelerin dolduğunu hissedip ayağa kalktım ve suyumun geldiğini farkettim. Eşim bağırıp bu ney bu ney diye bağırmaya başladı ben çok sakin bir şekilde suyum geldi annemi ara deyip banyoya girdim annem geldi herkes bağırıyor telaşlı ben duş almakla meşgulüm neyse doktoru aradık hastaneye geç dedi gittim nts filan takıldı alttan muayane edildi suyun değil çişin dedi eve sonra doktoru aradı doktor o suyudur yatırın dedi yattış yapıldı ara ara sancılarım devam ediyor yarım saatte bire düştü ama açılma yok diyerek beni sezeryana aldılar Saat 6 gibi ayın 4 ü pazar .ne suyuma bakıldı nede suni sancı verildi. Sezeryan esnasında çok korktuğum için lokal anestezi yapılıp üstüne birde narkoz yedim gözümü açtığımda odadaydım herkes başımda duruyor bebeğim solumda yatıyor bembeyaz melek gibi ama ben kendimde seğilim hala. Uyuşukluk gidince ağrılarım başladı sonra geldiler kum torbasını kaldırıp karnına bastıracaz hazır ol dediler hayır yapmayın lütfen yapmayın dedim mecburuz deyip ellerimi yukardan tutturup bastırdılar ama öyle böyle değil ben nasıl bağırıyorum sonra sondayı çıkarıp gttiler. Ondan sonra ilk ayağa kalkışım için geldiler kalkamıyorum sol ayağımda his var sağda yok zorluyorlar yok doktor biraz daha yatsın dedi gitti. Allahım o ilk kalkış öyle zorduki öyle ağrıyorki dikişim gözüm birşey görmüyor kendimi sıka sıka kalktım. En kötüsüde üstüne çişimi yapamadım stres ve korkudan sonda takıcaz dediler ağlamaya başladım istemiyorum sonda diye çünkü zoraki sezeryan ve o ağrılar benim psikolojimi bozmuştu hala kendime gelemiyorum.. Demem o ki mecburi sezeryan olacaklar zaten öyle olmak zorunda ama lütfen normal doğum ihtimali olupta sezeryan olmayın çok zor çok ağrılı .
sütüm yeni teni geliyor çok şükür kuzımında benimde genel durumum iyi fakat hala zorlanıyorum yatıp kalkerken biri olmadan doğrulamıyorum. Benim doğum hikayemde bu çok zor bir süreç geçti ama sonuçta geçip gitti şimdi çok şükür iyiyim biraz daha zamana ihtiyacım var…
Hepinize kolay doğumlar diliyorum Allahım evlatlarımızı bize bizleride onlara bağışlasın.
Ben mezun oldum 👩🎓 sıra sizde 🤰🏻 🙏🏻
….