Hep söyledikleri gibi bende sonunda doğum hikayemi yazıyorum 😀 burda çok hikaye okudum özellikle normal doğum istediğim için onları, sezaryen hikayelerine çok az baktım desem yeridir ama hayat işte siz plan yaparken kendi planlarını kuruyormuş. Çok şükür başından sonuna sorunsuz bir hamilelik geçirdim midem dahi bulanmadı sadece ara sıra mide yanmalarım oldu. 22 Haziran da kontrole gittiğim de doktorum benim hissetmediğim sancılarım ve 1 cm açılmam olduğunu bebeğimin biraz iri olduğunu o yüzden normal olmayabilir diye beni uyardı. Buna hiç hazır değildim moralim bozuldu biraz açıkçası. 2 gün sonra tam 39 haftalık iken tekrar gel dedi neyse ben perşembe sabahı erkenden çok az bişeyler atıştırıp tekrar gittim alttan muayene sonrası 3 cm açılman var bebeğin başı çok geride dedi sonrasında ultrason ile baktı ve bebeğin kordonu başının önünde duruyor açılmam da olduğu için her an suyun gelebilir ve kordon sarkması olur seni eve göndermem yatacaksın dedi ben şok ben iptal tabi başladım ağlamaya illa bugün mü olacak ne zaman istersin dedi yarın olması bile kumar oynamak çok tehlikeli hastaneye yetişemezsin dedi. Çıktım odadan biraz ağlayıp kendime geldikten sonra eşimi aradım doktor ne diyorsa o dedi tehlikeye atamayız. Eve gidip eşyalarımı son kez gözden geçirdim akşamdan şekere yatırdığım kayısı reçelini kaynatıp 😂 hastaneye gittik. İşlemler sonrası hemen yatışım yapıldı kendimi çok kasıp ağladığım için doktor spinal iğnesini iki kez yapmak zorunda kaldı ve bana sakinleştirici iğne de yapıldı. Bacaklarıma doğru bir sıcaklık yayılması sonrası hemen uyuştum, doktorum geldi hal hatır sordu ben ne zaman doğum olacak derken bebeğimin ağlamasını duydum 😊 ipek saçlı İpek kızım artık bizimleydi. Dikişlerim atılırken ben hafiften uyumuşum sakinleştirici etkisiyle 😀 kızımı alıp babasıyla yukarı çıkarmışlar giydirmişler. Ameliyat sonrası ilk su ve şerbet verdiler tabi narkoz etkisiyle çıkardım hemen onları. Hemen o gece hafiften kalkıp yürümeye çalıştım gazım ertesi sabah çıktı. Sonuna kadar okuyanlar için ise başta sütünüz gelmese bile üzülmeyin benim gibi, çabalayın sağolsun hemşireler o konuda bana çok yardımcı oldu sabırla eve geçince de hemen süt gelmedi aç ağlıyor diye mama aldık ama iki gün 4 kez verdim sadece onu da verirken göğsünüze damlatıp bebeğin ordan almasını sağlayın birkaç damla Bile olsa.
Tavsiye verecek olursam
-yanınıza nescafe alın ameliyat sonrası baş ağrısı olmasın
-hoşafınız hazır olsun 😊
- depend mutlaka alın
Çok uzun yazdım diye aklıma başka bişey gelmedi ama soracak bişey olursa cevap verebilirim 😊