Kızlaar selamm, beni burada bilen bilir her postun altına doğuramıyorum yazıyordum😂 Ve evet minik mucizeme sonunda kavuştum🐣 Öncelikle başlıkta da belirttiğim gibi çok pozitif bir süreç geçirmedim kimseyi korkutmak istemem o nedenle bunu tekrardan belirteyim dedim😇 5 Temmuz günü sabahtan muayenem vardı. 39+1 haftalık hamileydim ve oğluşum ileriden gidiyordu kilo olarak. Normal doğum düşündüğümüz için zar sıyırma işlemi ile tetikleyelim dedi doktorum. Ben bu kadar etkili olacağını düşünmemiştim 😅 Öğlen hafif hafif sancılarım başladı ama düzenli değildi. Yalancı sancı deyip geçtim. Fakat akşamüstü 6 gibi sancılarım düzenli olmaya ve ciddi şekilde hissedilmeye başladı. Direkt hastaneye geçtim. Doğum sancılarım başlamıştı 2-3 dkda bir sancılanıyordum. Ve artıl dayanamıyordum. Ama gittiğimde şok yaşadım 30-40 larda çıkan sancı ve 1 cm açıklık asla ilerlemiyor🙃 Acı eşiğinden midir bilemem ama bu sancılarda bile kendimi kaybettim🙄 Evim hastaneye yakın diye açılmam olmadığı için eve gönderdiler ama ben dayanamıyordum. Gece saat 3 oldu artık ölüyorum zannettim tekrar gittim ve gene 1 cm açıklık asla ilerlemiyor🥺 Ben artık dayanamadığım için beni sezeryana alın dayanamıyorum diye ağlıyorum. Çünkü saatlerdir sancı çekiyorum ve asla açılmam yok bundan sonra da açılmam dedim. Yatışım yapıldı ama doktorum ve hemşireler benden o kadar ümitliydiler ki beni hep oyaladılar😅 Ben sezeryan dedikçe bana pilates topu getirdiler, ben ağladıkça duşa sokup masaj yaptılar ve her muayenede ebeler açıklığa bakıyolardı. Bu yaptıklarımız işe yarıcak olucak ki açılmam 5 cm olmuştu ama artık tükenmiştim hem ağlamaktan, hem kanamam aşırı vardı. Suyumu patlattılar ve ben dayanamayınca epidurali bağladılar. İşte buradan itibaren her şey gerçekten muhteşemdi😂 Tüm ağrım sızım gitmişti ama bir önceki günden itibaren sayarsak 16 saattir aktif faza geçemeyen ve düzenli aralıklarla gelen müthiş sancılar çekmiştim ve dayanamıyordum. Epiduralden sonra 9 cm e ulaştım ve tekrar hissetmeye başlamıştım. Sancılarım 100e vuruyordu ve ben bayılacaktım. Ebenin gelip bakmasıyla hadi doğuma geçiyoruz demesi bir oldu🥰 Ve ıkınma faslıyla 3-4 ıkınmada canım oğlum kucağımdaydı💙 Hayatımda tarif edemeyeceğim bir mutluluk tüm acılarım uçup gitmişti🐣 1 dikiş bir kesi var ne yazık ki. Gene bile iyi diyip kendimi teselli ediyorum ama dün olduğu için daha ağrılarım çok var inşallah toparlayacağım🙏🏻💙 Şu an oğluşum yanımda ve evimizdeyiz💙 Bir kaç önerim ve söyleyeceklerim var nacizane🌸
1- 54 ile hamile kaldım 64 kilo ile doğum yaptım. Bugün eve geldiğimde 58 kiloydum 🌸
2- Depend muhteşem ötesi bir ürün baya kanamam oluyor onun dışında başka bir şeyle yapamazdım😂
3-Lansinoh krem kullanıyorum ama göğüslerim kanıyor kızlar ki emzirme tekniklerine çalışmama rağmen😅 İlk günlerim, zamanla geçer diye ümit ediyorum çünkü çok acılı bir olaymış😅
4- Kesinlikle normal doğum düşünüyorsanız nefes egzersizi ve ıkınma tekniklerine çalışın kızlar. Perine de işe yaradı bence. 16 saat sancı, sıfır enerjiyle girmeme rağmen 1 dikiş 1 kesiyle atlattığım için kendimi şanslı sayıyorum😂
Aklıma gelenler bunlar, istediğinizi sorabilirsiniz seve seve cevaplarım🌸
Allah hepinize sağ salim bu müthiş duyguyu tattırmak nasip etsin🙏🏻🐣