Emn_dgn Kubra2012 evet maşallah demekki farkediyor bende 4.300 doğmuşum eski analar nasıl doğuruyorsa
Kubra2012 Emn_dgn valla korkuyorm inşallaj ikinci olduğu için normal yaptırır ya sezeryan istemiyorm o yızden bebek kilo aldıkça korkuyorm
Emn_dgn Seda_nrr çatı muayenesi olmadım hiç ama genelde bebeğin omuzları vajinayı çok yırtıyor ve dikiş çok oluyormuş bazı durumlarda vakum kullanmak zorunda kalıyorlarmış çok araştırdım
Seda_nrr Emn_dgn evet illa vardır bi sıkıntı bi problem o yüzdendiyorlardır bu kadar tehlikeye atmaya gerek yok diye düşünüyorum :) kimi 5 kilo normal doğurur kimi 4 kiloda normal doğuma elverişli olmaz doktorlarımıza güvenmek zorundayız yeterki bebekler sağlıkla gelsin 🥰
Cimcinpi Emn_dgn bebeğin içinde senin içinde en hayırlısı hangisiyle o olsun canım illa normal doğurcaksın diye bişy yok
SutlacimiYedimmiBen hellobaby0 4.110 gr dogurdum oglumu dikisimde cok degildi cabukta toparlandim herkesin bunyesi farkli tabi @Emn_dgn
Emn_dgn SutlacimiYedimmiBen evet mutlaka hakkımızda hayırlısı olsun güzel ve sağlıklı doğumlar olsun inşallah 🙏
Pelinbyrktrlr merve100 Ay en korktuğum şey işte 🥺 Çok geçmiş olsun. Ben şu an 33+5im bebiş 2800gr doktorum da sezeryan önerdi, önermese de ben zaten sezeryan isteyecektim. Böyle kolu bacağı çıkan, köprücük kemiği kırılan bebekler var elbette hepsinde olmuyordur… Ama ben sezeryan olmak istiyorum çünkü böyle giderse 4200-4300 arası olacak doğum ağırlığı yani çıkaramam onu ben o kadar zorlayamam kendimi ya😅
Konul95 4.200 doğurdum , 1 aya anca toparlandım . Çok zor geçti , birde süni sancılı. 38+3te, dikişlerim vardı, doğumdan sonra buz koydular , şişkinlik olmuştu.
Rojin1993 Cimcinpi ya işte mümkün normal doğum ama kiminin çatısı dar kiminin dikişleri fazla oluyor herkes kaldıramıyor tabi o kilo da bebeği normal doğurmak 4 kilo küsür engel değil de 5 in üzerinde evet anneye eziyet oluyor maalesef 😑
Sevda58 Emn_dgn Benim bebegimde iri kilosu normalin üstündeydi kafası büyük boyu uzun dikkat ettim yememe içmeme şuan normal haftasıyla uyumlu çok şükür
Danlacan Emn_dgn doktorun ne diyorsa onu dinle bence 🙂 iri bebeğimle bende normal doğum diye tutturmuştum ama doguramayınca beni sezeryana alın diye yalvardığımı hatırlıyorum 🙈😂😂
Emn_dgn Danlacan eşimin işi nedeni ile başka şehirden geldim doktorumu son ayımda tanımış oluyorum şüphem bu yüzden yoksa size katılıyorum sağlıkla olsun da artık nasıl olursa 🙏
Ysmnbdl Emn_dgn ben hiç başka doktorlara gitmedim baştan beri aynı ama ben yine de normale zorlamak istiyorum 🙃
Ysmnbdl Sevda58 benim de aynı şuan kaç haftadasınız 😍 bende dikkat ettim 1 haftaya düşürdüm ilerleyen günlerde daha da normalleşiyormuş ztn 😃
Kayraninannnesi Emn_dgn evet benim doktorumda öyle dedi 39+2 olduk 4 kiloya çok yaklaştık 40 olana kadar kendi gelmezse sezaryen olacak 🤦♀️
Emn_dgn Kayraninannnesi sağlıkla alın kucağınıza çok zayıf olduğunda ve kilolu olduğunda riske atmıyorlar bi nebze rahatladım başka yaşayanları duyunca 🧿 size çok az kalmış
AESahin Emn_dgn bizim de 38 hafta şuan 3.600 ve hiç bir doğum belirtisi yok bende tedirginim son haftalara kadar 4 kiloyu geçer diye.2 özel doktoru 3.700 üstü önermiyoruz diyor devlette kimse umursamıyor 5 de olsa doğur diyorlar