Bebeğim şu an 18 günlük günlerdir doğum hikayemi yazmayı bekliyordum🤗
19 haziran günü sabahı kontrolümüz vardı ama benim 18 haziran gecesi sancılarım başladı suyum azalmıştı o yüzden iki günde bir kontrole gidiyordum o gecede annem yanımdaydı gece 3 gibi hafif sancılar başladı tabi çok azdı ben anlam veremedim sonra sonra biraz şiddeti arttı ama ben hala yalancı diye geçiştiriyorum sonra nişanım geldi pembe jel gibi bir şeydi biraz daha bekledim 5 gibi annemi uyandırdım söyledim biraz daha bekleyelim dedik ben squat hareketleri filan yapıyordum sonra bir anda suyum geldi tabi bende bir panik heyecan eşim annem ve ben hastaneye gittik her şeyim hazırdı zaten her an doğum olabilir diye bekliyorduk sabah 7 de hastanedeydik sancı odasına aldılar sürekli suyum geliyordu annem yanımdaydı sadece eşimi almadılar muayene ettiler tabi daha açılmam yok sancılar da düzensizleşmişti evde daha sık oluyordu heyecandan olsa gerek sancılarım geri gitti oda da sürekli hareketler yapıyordum müzik açıp rahatlamaya çalıştım anca akşama kadar sadece 2 cm açılma olmuştu sezeryan olma ihtimalide vardı bebek doğum kanalınada inmemişti tabi ben hem aç hem susuz ve akşama kadar bekledik öyle sonra sancılar sıklaştı şiddeti arttı ben dayanamayacak hale geldim ağlıyordum annem belime masajlar yapıyordu ve hala 4 cm olmuştu açılma akşam geçmek bilmiyordu doktorum geceyi bulur dedi doğurman tabi ben bitik haldeyim panik atağım tuttu beni sezaryene alın dayanamıyorum diye ağladım bağırdım annem beni sakinleştirmeye çalışıyordu hemşireler geldi beni yürüttüler sancı geldikçe masaj yaptılar benimle konuştular normal doğum için ikna etmeye çalıştılar çok ilgilendiler ben sancı geldikçe koridoru inletiyordum annem bir yandan ağlıyor ben bir yandan sonra sancılar sıklaşsın diye fitil gibi bir şey verdiler ondan sonra süreç daha da hızlandı hem nstye bağlıyım hem sancılar artıyor 3 dk ya düşmüştü sonra bebeğimin kalp atımı yavaşladı ben ağlayınca o da strese girdi en son yatakta yatıyordum artık pilim bitmişti saat gece 10 gibiydi bir anda ıkınma isteği geldi o an anneme galiba geliyor diye bağırmaya başladım annem hemşireyi çağırdı hemşire bebeğin kafasını görüyorum dedi ve beni doğumhaneye aldılar o an çok hızlı gelişti her şey sancı süreci açılma derken beni çok zorladı ama doğumum çok hızlı oldu 10:30 geçe doğumhaneye girdim 10:41 de doğurdum ben doğumhaneye giderken ailem kapıda bekliyordu ve bağırmamdan ben olduğumu anlamışlar o sırada sadece annem yanımdaydı bir yandan Allahım yardım et bir yandan anne anne diye bağırıyordum 4 ıkınmayla kızım kollarımdaydı ıkınma sırasında çok korkuyordum kendimi kontrol edemezsem diye ama doktorumu dinleyerek ilerledim kendiside söyledi sancılar seni yordu ama doğumu çok güzel başardın dedi 3 dikiş atıldı dikişin bitmesi doğumdan daha uzun sürdü diyebilirim sonra doğumhaneden çıktım herkes salya sümük ağlıyor bende el sallayarak tekrar sancı odasına bebeğimi bekledim doğum sırasında tam net görememiştim bebeğimi anlayamamıştım odaya getirdiler geldiğinde acıkmıştı hemen emzirdim o kadar güzeldiki hayal ettiğimden daha da güzel biz ultrasonda hiç yüzünü görememiştik sürpriz oldu ve kızım babalar gününde babasına sürpriz yapmıştı ilk deneyimim o yüzden panik yaptım bayağı sakin olsam belki daha kolay olabilirdi sadece sancı beni zorladı doğum gerçekten kolay 39+3 te geldi iyiki de geldi 💞