gknur bende gebelik şekerimden şüphelenip tedbir için diyetisyene gittim. Katı Bi diyet önermesi sadece dikkat etmem gerekenleri ve öğünler açıkladı. 3 ana öğün 3 ara öğün şeklinde devam edebilirsin. Ekmek olabildiğince az ye. Pilav makarna patates bunları yeme. Makarna istediğinde yoğurtlu Bi kase yiyebilirsin demişti. Meyvelerin şeker etkilerine bakarak porsiyonlamano ayarlıyabilirsin. Eğer biraz fazla şekerli bir şey yediğinde hemen arkasından su içme çünkü kana çabuk karışmasını sağlıyor uş en az yarım saat sonra iç demişti. Bir de şekerli bir şey yedikten sonra yoğurt ayran bunlardan birini tüket dengelemeni sağlar demişti. Yani kaba taslak önerebileceğim aklıma gelenler bunlar. 1 aya yaklaşıyorum gideli 600 gram almışım dikkat edince şeker kalmaz merak etme. Bir de 3 litare su içiyorum. Çok dikkat ettim bu süre boyunca. Sabah kahvaltıdan önce 1 bardak içip. Öğle yemeğine kadar 1 litre sonra akşam yemeğine kadar 1 litre ve yatana kadarr 1 litreyi tamamlıyorum. Belki fikir olur. Bunlar benim yaptıklarım. Umarım kontrol altına alabilirsiniz. Bu arada devlette de diyetisyen var danışmak isterseniz bilginiz olsun 🌿