İkili tarama testi için Eskişehir de özel bir hastaneye gittim sağlık ocağındaki ebe isim vererek muhakkak git detaylı incelerler iyi demişti yani hakkında,
gittiğim de o kadar yanıldım heyecanlıydım büyümüştür diye konuşuyoduk eşimle doktorun yanına girdim yaşımı kan grubumu ilk gebelik olup olmadığını hangi testlerin yapıldığını son adet tarihimi sordu kızamık tiroid testleri vs hepsinin sonuçlarını istedi heyecandan yanıma almayı unutmuşum e nabızdan bakıldı hepsini anlattı buralarda sıkıntı yok bebeğimin ultrason görüntülerini istedi telefondan gösterdim bunlar sizin değil dedi ben dona kaldım kaç haftadır biz eşimle bunlara bakıyoruz dedim bunlar önemlidir isminiz neden yok yukarısında diye resmen beni azarlamaya başladı zaten konuştuğumuz sırada öbür doktor detaylı anlatmadığı için buraya geldim devlet hastanesi yerine özele gitmek içimi rahatlatıcak demiştim siz hakkınızı savunmamışsınız dedi kendinizi bana kanıtlayın demeye başladı kimliğimi gösterdim bak bu belgedir şimdi ben nerden bilebilirim sizin bebeğiniz olup olmadığını diyip durdu benim ilk gebeliğim ultrasonda bebeğime bakmaktan zaten ismime bile dikkat etmedim yazıp yazmadığını başkasının ultrason görüntüsünü resmen size vermişler dedi gözlerim doldu kendimi yine toparlamaya çalıştım
ultrasonla bakmaya başladı anlattı burda kolu bacağı burda baş popo mesafesini ölçtü ense kalınlığı 1.2 dedi cinsiyet belli olur mu dedim 18. Haftada bakıyorum ben cinsiyete tahmin yapmıyorum dedi çalışıyorum düşük riski var mı belli olur mu dedim düşük riski her zaman var Allah’la bi anlaşmanız yoksa düşük olmaz dedi Estağfirullah dedim sustum yine ben burda olanı söylüyorum olmayan bişeyi söyleyemem falan dedi içim rahat değil o yüzden sordum hepsini başka bi amacım yoktu kalbini dinletti 120 en düşük demek değil mi dedim ben öyle araştırmıştım tabi siz hz googleden herşeyi araştırmışsınız bize gelmenize gerek kalmamış dedi resmen azalıyorsunuz insanı dedim artık sabrım taştı azarlamak değil size doğruları söylüyorum bence sizin baba figürleri yanlış dedi benim babam mı dedim bilemiyorum onu dedi sustum artık açarsam ağzımı kavga edecektim adama resmen soru soramadım bütün lafları ağzıma tıktı ne yapıcağımı ne diyiceğimi bilemedim çıkıp gitmek istedim hemen sorucağım sorular vardı özele gidiyorum diye hepsini yazmıştım soramadan hatta moralim bozuk şekilde çıktım yolda giderken ağlamaktan helak oldum gözlerim kıpkırmızı bir şekilde eve girdim yazıklar olsun dedim sürekli ben 18 yıl okudum bunun için diyip durdu okumuşsun ama adamlık yok sizde diyemedim herşey içimde kaldı