Rakka_01 Kizlar 21+5 günlüğüm bebeğime kilo aldırmak istiyorum siz hamileliğiniz boyunca nelerle besleniyorsunuz??
minikturta Rakka_01 Ben herşeyi yedim esirgemedim 😂😂 bebeğe de muz kadar ceviz karpuz kilo aldırıyor diye duydum 😂
Yaseminatik57 Havvanur42 Benim bebeklerim ikiz anne karninda ister istemez tek bebek gibi olmuyor zayif dogarlar diye çok korkuyorum eksik beslenirimde kilosu az olur diye 28 haftaligiz doktorun 35 e kadar dayan dedi bende 35 haftaya kadar vitaminli yemek meyve sebze varsa yiyorum ama korkuyorumda☹️
Esraguvennn Rakka_01 valla ne yersen ye ne içersen iç. Bazı şeyler genetiktir. Benim oğlum 3100 doğdu hastane çıkışı da bi kilo kaybı vardı elbette. Herkes ayy çok küçük amaaan canı içinde olsun filan derdi bana nasıl üzülürdüm birde lohusayım tabi. Şimdi yaşıtlarından hem uzun hemde daha kalıplı. Çünkü babası çok kalıplı ve uzun. Hee sorarsan e yedirmissin kardeşim iste diye. Onlardan çok daha azını yedi emin olabilirsin. Bence hiç girme bu mevzulara. Zaten gelişimi etkileyen bir durum varsa doktor sana ne yapman gerekiyor söyler. Genel olarak herkes muz kaşar peynir işlenmemiş yani kavrulmamış ceviz fındık badem birde nesquik diyor ama bilemiyorum ben inanmıyorum açıkçası o kili aldırdı bu verdirdi olayına 🙂
SusamTanecigi Rakka_01 benim görüştüğüm doktorlardan birisi böyle bişey yok kitaplarda yazan dedi sağlıklı beslenmek gerek demişti ama herkeste olduğunu söylüyor bilmiyorum ki
kubrakokcan Rakka_01 gelişim geriliğimiz vardı az kilo alıyordu bebeğim. Kaşar , muz , ceviz , kuruyemiş , karpuz , yeşillik , yumurta bol bol tükettim hepsinden. Şuan gelişimi düzeldi , hatta öne geçti 🥰
Gkc92 Rakka_01 ya herkes kaşar karpuz ceviz pekmez falan diyo ama çocuk alabildiği kadar alıyo siz ne yerseniz yiyin çocuk zaten alacağı besini alıyo. Ekstra yediğiniz sizde kilo olarak kalır. Sağlıklı şeyler yiyin sağlıklı olsun 2 ya da 4 kilo ne fark eder. ☺️
leyla_ok Rakka_01 karpuz çok yedim bebe 2 hafta öne geçti 😅Aldırdıgına inanıyorum.Meyve tabağına karpuz,muz,kiraz,şeftali vs yap ye düzenli şekilde.Faydası olacaktır inşallah.
satigul Rakka_01 Herşeyi ama herşeyi yiyorum. Hiçbir şey esirgemiyorum. Buna abur cubur da dahil abartmadan. Yumurta, bol bol meyve, kaşar, tam tahıllı ürünler, dondurma…
duygu0693 Rakka_01 Kaç gram bebeğiniz ? Bana doktorum ne yersen ye genetik ağır basıyor kilo boy konusunda demişti ☺️
Havvanur42 Yaseminatik57 anladım korkmayın bol bol yiyin öyleyse :) benim bebeğim için doktorum zayıf demişti 33 haftalıkken 3 haftada 800 gram almıştı normal kiloya ulaşmıştı ama bol bol yedim hergün peynir, yumurta, süt tükettim ve muz
Aylinsemih Rakka_01 muz yiyin günde 1 adet fazla değil ceviz kahvaltıda bal süt ve süt ürünleri sütü günde 2 kez 1 kase yogurt tane soda günde 4 litre sıvı kavun karpuz kiraz bunları tükettim hep maşallah iyi kilo aldı birde 1 haftadır annemlere yemek yiyorum her yemekte ya et yada kıyma vardi o bir hafta süresi içinde bebek felaket kilo almış et baya aldırıyor bence çünkü ben bu saydıklarını düzenli yemiyorum az az falan
kelebeklerdeniz23 Rakka_01 kaşar peynir, ceviz, haşlanmış yumurta ve her gün 1 adet muz hamileliğin en başından beri tüketiyorum. Maden suyu ve karpuz da kilo aldırıyormuş. Bir de süte nesquik katmak da kısa sürede kilo aldırıyor diye okudum forumda. Ya da çocukların içtiği nesquikli sütler.