Azumasan Merhabalar Türkiye de olmamanın üzüntüsünü yaşayarak yazıyorum yurt dışında yaşıyorum burada sağlık sistemi çok kötü türkiye gibi acil e gitme durumu gibi bir şey yok eşim şuan 6 haftalık gebe eşim yabancı yabancı dilde anlaştığımız için sağlık konusunda yetersiz kalıyorum eşim şuan 6 haftalık gebe ve herhangibir ilaç kullanmıyor bu gün işteyken koyu renkte bir kanama geldiğini söyledi ve akşama doğruda bu dindi yarın hastaneye gidecek fakat korkudan uyuyamıyorum böyle bir durum başına gelen var mı
Gupssse Azumasan geçmiş olsun kanama doktor un müdahalesi ile çözülebilen bir durum burda kimse ben de dahil bir şey olmaz önemli değil diyemeyiz.kanama gebelikte ciddiye alınması gereken bir durum
Mom0891 Azumasan öncelikle geçmiş olsun.İstirahat etmenizi öneririm.Uzanın ve lavabo ihtiyacı harici kalkmayın.Mesai saati ne zaman başlıyorsa hastaneye gidin.Hafta kaç olursa olsun kahverengi akıntı da dahil (yerleşme kanaması )doktorun bilgisi dahilinde müdahale gerektirir.Progestan (iğne ) adlı ilacı yaparlar ve ülkenizde düşük tehdidine karsı hangi ilaç kullanılıyorsa doktorunuz recete eder.Tabi öncelikle usg muayenesi yapar rahim duvarı etrafına bakar kanama flan varmı diye.
Akrepbebek Azumasan bende yurt dışındayım. Malesef ki hastaneye gitseniz de hiç bir ilac vermeyecekler. Sadece dinlenmeyi onerecekler. 8. Haftaya kadar kanama fazla olmadıkça normal bir durum olarak görecekler. Size tavsiyem eşiniz sırt üstü uzansin ayaklarının altına bir tane yastık koysun. Ve tuvalet harici kalkmasın.
Azumasan Gupssse böyle durumlarda türkiye de direk acile gidiliyor mu yoksa ertesi gün felan mı gidiliyor
Kuzeyegemoms Kanama gebelikte hiç bir zaman normal karşılanmaz. Burada kanama olduğu an hastaneye acilen gidilir . Bence vakit kaybetmeyin düşük riski varsa iğne ilaçlarla durdurabilirler ama yarın çok geç olmuş olabilir
Azumasan Kuzeyegemoms ne yazık ki acil diye bir durum yok burada hastaneye gitmek için ambulansla gitmen gerekiyor bizim durumunuza da ambulans gelmiyor onun haricinde mesai saatinden başka gidemiyoruz ne yapıcağımı bilmiyorum
Mmk44 Koyu kahverengi yada açık kırmızı renk de akıntılar normal bebeğin yerleşmesine bağlı olarak yaşanır ama kanama devam ediyorsa düşük tehlikeside olabilir tabi biz ne desek boş inşallah hayırlı haberler alın aynı durum bendede oldu şuan hamileliğim devam ediyo
Azumasan Mmk44 eşimde ona benzer birşeyler dedi fakat çok korkuyorum benim aksine eşim hiç endişe etmiyor çok teşekkür ederim bu kanamadan sonra herhangi bir ilaç yada tedavi gördünüz mü ? Kaç haftalıkken oldu ?
Bb1 Azumasan anladım yani oraları bilmiyorum ben Belçikada yaşıyorum ve az kanamada burdada doktora ulaşamıyorsun acile gidemiyorum ama ni defa çok aşırı kanamam oldu ve gittim acile kendi arabamla dayandım acilin onüne ve durumumu anlatım aldılar içeri.Bu haftada lekelenme normal olabilir şeyler hemen korkuya kapılmayın sakin olun ve yarın gidin doktora
Azumasan Bb1 Allah sizede kolaylık versin hocam yurt dışında gerçekten çok zor Türkiye nin sağlık sistemi hiç biryerde yok siz iyi arabayla girmişsiniz mesai saati dışı hastaneye sadece ambulans girip çıkabiliyor
Akrepbebek Bb1 merhaba, bende Belcikadayim. Hangi şehirde yaşıyorsunuz? Belcikada acilde hemen içeri alıyorlar biraz bekletiyorlar sadece.Çünkü 2 haftada bir acilin abonesi olduğum için kendimden biliyorum.🙈 acaba bölge farkliligindan mi oluyor bu durum .
cnskmc bahsettiginiz durum yerlesme kanaması da olabilir , ama gelen kan kırmızı ve pembe tonlarında ise ciddiye alınmalı vakit kaybedilmemeli tabii ki. yeslesme kanaması daha cok kahverengi tonlarında olabiliyor.
Cihansuzan Azumasan 6 Haftalıksa mutalaka daha önceden bir kontrolden geçilmiştir en son kontrolde kesenın yerleşmesi hakkında doktor sağlıklı gibi bilgiler verdımı açıkcası Bilgi sahibi değilim ama tecrübeye dayanarak bir fikir sunmak isterım Böyle bir durumda lekelenmeyi takip ettiriyor doktorlar mesala normal pet takıp pete gelen kan miktarına göre bilgi istiyor doktorum adet kanaması gibi orta bölge tamamen doldugunda iğne falan yaptırabılıyor ama fazla yoksa mesala leke gıbı ise bunun için çok panik yaptırmıyorlar 6 Haftalıklarda olağan bir durum diyebiliyorlar Kadın doğumcunuzun cep telefonu varsa msj atabılırsınız yada Türkiyede olan bir ailenızın tanıdığı doktorlada iletişim kurabılırsınız Whatsaptan dahi yardımcı olabılıyorlar
Bb1 Akrepbebek Aalstayım ben. Peki siz? Bana almaxlar dedikleri için sadece lekelenmeyle acile gitmedim.Acilde zaten ultrason yok.Aşırı kanamayla gitiğim zaman bebeğe bakmadılar bile kan kaybıma baktılar eve yoladılar sonra zaten düşük yaptım evde 14 haftalık.Oncedende diolarda acile illa ambulansla gitmen gerek yoksa ilgilenmiyolar demişlerdi ama oyle deilmiş yani denemek lazım.Herkezim sozudr doru olmuyor