Kızlar geçtiğimiz salı 36+5te doktora gittiğimde 1-2cm açıklık var demişti ve nst de 100leri bulan sancım çıkmıştı ama bende tık yoktu. Bebeğimin kafası boyu 2hafta önde diye doktorum bu hafta doğmazsa normal zor dedi haftaya salıya kontrole gelirken hastane çantamızla gelmemizi istedi. O gün çatı muayenesinde doğum başlasın diye zorlamıştı o günden sonra benim belimde kas ağrısı gibi ağrı ve karnımda sertleşme oluyordu ama sancı gibi düzenli değil ve hiç şiddetli değildi doğurana kadar da hiç dayanılmaz bişey hissetmedim hep bel kaşlarımı zorlamışımda yanıyor gibi hissediyordum. Neysee bizde doğmazsa haftaya kucağımızda diye gün sayarken cuma günü37+1de ailemin yanına gidelim dedik Kilis’ten hataya giderken de diyorum gezerken doğuracam heralde 😅ağzınızdan çıkana dikkat edin 🤦🏼♀️😅oraya geldiğimde iç çamaşırımda bi avuçtan biraz fazla ıslaklık vardı ama yolda hem idrara sıkışmıştım hem aşırı terledim diye düşünüp devamı gelecek mi diye takip ettim. Bişey yoktu akşam Avm ye gittik akşam geldiğimde salı gününden beri Devam eden bel sancılarım karın kasılmalarım devam ediyor ama yorgunluğa yürümeye veriyorum derken iç çamaşırımda akıntı gibi bişey hissettim hemen tuvalate gittim yine bi avuçtan biraz fazla su gelince biz Hatay’da hastaneye gittik cihazdan kaynaklı nst düzgün çıkıyormuydu emin değilim ama bana her ağrı sertleşme girdiğinde bebeğimin kalbi 170üstü oluyordu orda da çatı muayenesi yapmışlar açıklık 1-1.5cm bebek kanala inmemiş kalp atışı sancılarla yükseliyor diye sonun sezeryan olur dediler ki bende kalp atışının yükselmesinden korkup hiç zorlamadan kabul ettim ayy ondan sonrası benim için ölüm gibi bişeydi serumu ayrı sondası ayrı epidurali ameliyatı ayrı😬serum sonda ve epiduralde asla acı yok o konuda rahat olun ben aşırı korktum hem kontrolümü antepte yaptırıyordum Hatay’da plansız bilmediğim bi hastanede ve doktorda olmasından hem hayatım da bu duruma hiç düşmediğimden her anım panikti çok zordu benim için ve benden kaynaklı korkmayın🤦🏼♀️ Neyse epidural aldıktan sonra hissettiğiniz şey uyuşmuş yerlerinizde işlem yapılırken karıncalanma baskı gibi şeyler ki beni ölüp ölüp diriltti bebek 15dk 30dk da benim dikişlerim sürdü çok detaya girmeyeceğim burada çünkü gerçekten hayatımın en kötü deneyimiydi hiç bebeğimi gördüm herşey bitti diyemiyorum o 30dk bana bitmedi 😞 neyse oğluşum cumartesi gece 1.15de doğdu 1.45 de de benim ameliyat bitti bebiş 3300gr doğdu doktorda dahil 37deyince bi küçük gibi geldi erken doğum sandı hatta enfeksiyona bağlı plesenta da yıpranma varmış doğumu ona bağladı ama yukarda dediğim gibi bebeğin gelişimi önde olduğu için biz bu hafta bekliyorduk ve herşeyi gayet normal bi şekilde doğdu oğluşum💙 annem babam bebişin yanındalardı eşimde beni bekliyordu odaya gittik uyuşukluk halinden bi acı ağrı yoktu ama doğum kafasından çıkamamış söylenip duruyordum bitmedi bi bitmedi diye ama çok şükür bitmiş artık 😅uyuşukluk geçtikten sonra dayanılmaz bi acım olmadı ama yürümek ilk çok zor oluyor ki illaki kesi var sonuçta ama ben ikinci de direk kalktım ondan sonrası güzeldi şuan dedemizin evindeyiz bebiş emip emip uyuyor ben bazen çok rahat dik yürüyebiliyor bazen iki büklüm oluyorum ama sanırım genelde idrarım varken iki büklüm oluyorum hiç ameliyatlı gibi şiddetli ağrım sancım olmuyor geldiğimden beri her işimi yapabiliyorum maşallah deyim onun dışında dikişlerden rahat uyuyamadığımdan geceleri uyku uyuyamıyorum bide aklım pamuk oğlumda oluyor onu takip etmek istiyorum😅 çok şükür ben doğurdum ve sağsalim emanetime kavuştum kızlar rabbim bebek bekleyen herkese sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin 🙏🏻😊