Günaydın kızlar bu da benim oğluşumla hikayem olsun inşallah. Hamileliğimde hep ayaktaydım evde iş yapmayınca kendimi çok pasif hissediyordum. Pilates topu, pelvik kas açma hareketleri ve akşam yüryüşleri derken 39. Haftama girdim bundan sonra ise bayır çıkmaya başladım merdiven inip çıktım. 39+5 e girdiğimiz gece ise eşimle 2 e kadar test çözdük sabah birisi içimde bir şey patlatmış gibi hissettim tuvalete gidiyim derken altına işedin sanırım Ayşe dedim 🥲 taki su durmayana kadar. Hayalim sancım gelir sancımı evde çekerim. Banyomu yaparım pilates topuyla oynarımdı. Ama doğumda plan denen şey tabiki yok. Hemen eksikleri ayarlayıp apar topar evden çıktık.(bu arada ilk doğumum) Ankara şehir hastanesinin kadın doğum acilinden giriş yaptık hala suyum geliyordu evden Depent gitmiştim hayat kurtarıyor. Tabi sıcak havalarda kullanımına dikkat edilmesi gerek. Acildeki doktor muane etti. Ve açılmamın 4 cm olduğunu söyledi. Hemen yatış için çıkardılar takılarımı eşime telsim ettim bebeğin çantasını aldık sancım o sırada hafif hafif vardı ama yatış yapılmadan tekrar bir bakıldı o sıra daha da artıyordu. Yanıma eşimi istedim ve çok şükür iyiyki yanımda o vardı. Elimi hiç bırakmadı. Kendi sancılarımla 6 cm oldum. Doktorlar visit de suni sancı takılacağı söyledi ve aşırı korktum çünkü kendi sancılarım beni kavururken suniye dayanabilcekmiydim. Bana sancının acısının artmayacağını sadece düzene gireceğini söylediler ve gelen acılarla 7 de girdiğim hastanede 13:23 de kucağıma aldım oğlumu şükürler olsun.Sancıyı çekerken ıkınmam artık gerektiğini söylediler ve ıkınırken acıyı biraz olsun unutuyorsunuz. Acılmam tam olunca odaya doktorlae hemşireler ve ebeler doldu. Yatış yaptığım yatak kenarlarına çatal takılarak doğum yatadğına dönüştü. Henüz dikişlerime bakamadım ama inanın 1 haftada kendimi kendim gibi hissediyorum. Allahım isteyen herkese benim ki gibi doğum versin. Size önerim ben bütün süreci nst ye bağlı olarak geçirdim inmek istedim ama acılmam hızlı ilerlediği için yürütmediler. Plates topuna dokunamadım banyo hiç yapamadım. Siz isteyin eğer uygunsanız yürüyün topla oynayın duş alın eminim daha güzel geçecektir. Ve şehir hastanesi cidden bir lüks 👏🏻👏🏻