Öncelikle herkese en az benimki kadar güzel bir doğum gerçekleştirmesi için şans diliyorum. Dilerim rabbim tüm zorluklarınızı kolaylaştırır ve hayırla bebeğinizi kucağınıza alırsınız❤️🙏 cuma günü çatı muayenesi için doktora gitmiştim sabah. Başından beri normal doğum taraftarıydım. İlk gebeliğim bu arada 🙂 Doktorum normal doğum için çatımın uygun olduğunu, bebeğin başının kanala değilde yukarı baktığını, kanala doğru bakması için bekleyeceğimizi söyledi ☺️ Ama tabi miniğim 35. Haftadan beri gelmek için çabalıyordu 🙂 35. Haftada sancı çıkmıştı ancak ben birşey hissetmiyordum doktorum iğne vurdurdu. Çatı muayenesi olduktan sonra eve geldim normal rutin gün içerisinde yaptıklarıma devam ettim. Hala beklemiyorum doğumun olacağını 😂 akşam eşim işten geldikten sonra markete gittik dolaştık vs eve girer girmez acık pembe renginde suyum geldi bi anda. Hemen doktoru aradım ve hastaneye gitmemi söyledi. Eşim çok heyecanli biridir zavallım 5 dakikalık hastane yolunu yarım saatte gitti 😂 Hastanede ebe açıklık içim kontrol ettiğinde 6 cm açıklığımın olduğunu söyledi ancak ben hiç sancı cekmiyordum🤦♀️ Nst vs bağladılar sancılarımın gelmesi ve açılmalarımın artması için sürekli sol tarafıma yatırdılar. Yarım saat bir saate açıklık 8 cm oldu. Daha sonra doktorum geldi ve doğum haneye aldılar. Halen çok hafif hissediyordum sancıları😂 daha sonra suni sancı verdiler.suni sancı ile doğum gerçekleşti ama ben suni sancıyı bile adet sancısı gibi cekiyordum. Sancı geldikçe güçlü bir şekilde ıkınmamı, sancı kesildiğinde ıkınmayı bırakmamı söylediler. Her dediklerini harfiyen uyguladım tabi bazı noktalarda gücümün yetmediği oldu ☺️Ama3-4 ıkınmada saat 22:30 da kızımıza kavuştuk 🙏🎈🤎 daha sonra dikiş vs atıldı. Suan iki günlük taze anneyim. Tarifsiz bir duygu. Eşim halen inanmıyor sürekli ebeye doktora doğum mu olacak diye soruyordu 😂 sürekli bebeği emziriyorum sütüm tam anlamıyla gelmedi bu nedenle şırıngayla bebek sütü veriyorum ebe böyle yapmamızı söyledi. Memeyle birlikte verdiğim için memeden geldiğini sanıyoru miniğim ☺️ Yarında doktor kontrolümüz var ☺️ Tabi havalar çok sıcak olduğu içim sadece ilk gün uzun kollu ve kundak yapabildim. Daha sonra kısa kollu zıbın ve patikli ince altla durmaya başladı☺️ Buarada merak edenler olur belki kızım 2810 kg 50 cm doğdu☺️ Normal doğum düşünenlere benden minik bir tavsiye doğum anındaki acılarınızı bebeğinize kavuşacak son yol gibi düşünün sürekli inanın bu çok rahatlatıyor sizi☺️🍀 uzun oldu kusura bakmayın dilerim sağ Salim bebişlerinize bir avazda kavuşursunuz 💜 tekrar hoşgeldin Almilam❤️Kırmızı yanaklı, beyaz tenli nazlı kızım 💙🎈