38+3 te çatı muayenesi oldum, normal doğum için bir problem gözlemlenmedi sadece üst kemikte biraz basiklik varmis, sonrasında benim ağrılarım başladı ama yalancı kasılmalar sandım çünkü araliklaei geniş ve düzensiz olup dinlenmeyle geçebilen agrilardi, buna rağmen dun gece dayanamadım ve acile gittim 3 cm açıklık olunca yatis verdiler ve surec başladı, ilk saatler her şey dayanilabilirdi , 3 defa istifar ettim ve bu açılmamı sağladı hatta nişanim bu sayede geldi, suyum içinse kendileri mudahalede bulundu ve surec biraz daha hızlı ve agri şiddetinde artışla devam.etti, en çok 8 ve 10 cm arasi açıklık için zorlandım ancak nefes egzersizlerle baş etmeye çalıştım, sürekli duş aldım sanki bir tek o hafifletiyordu, en son koridorda bacaklarımı saga sola aça aça hizli adımlarla yürüdüm, ve agri geldiğinde yere çömelip topuklarimin üstüne basarak ikinmaya başladım ve 10 cm e ulaştım… sonrasında dogum süreci başladı söylenenleri uygulamaya çalıştım, her kasılmalarin beni bebeğime yakislastirdigini düşündüm, o an geçen süreci çok hatırlayamıyorum ancak bebeğin başı çıkınca sanki her şey bitmişti, o aglama sesi tüm acılara bedeldi minicik kıpkırmızı bir surat vardi karşımda, inanamadım, sonrasında pediatri süreci, benim için de eşin doğumu ve bir kaç dikiş vardı, normalde iğneden çok korkardım ancak o an akla bile gelmiyor :) simdi odamizdayiz, göğüs ucum olmadığı için azicik zorlanıyorum ama mücadeleye devam.birbirimize alışmaya çalışıyoruz 😇 ancak şu gerçek ki herkesin süreci kendine has ve en özeli hepimizin sağlıkla kavuştuğu süreçler olur insallah 😇🥰