Herkese merhaba güzel anneler;
Genelde herkes direkt doğum hikayesini yazıyor ama ben hamileliğimden başlamak istedim. Çünkü hamilelik sürecimin bir çoğunuza yol gösterici olabileceğini düşünüyorum.Biraz uzun olacak kusura bakmayın.İşine yaramayacağını düşünen okumasın ☺️
Öncelikle ben 32 yaşındayım, ilk hamilelğim ve son adet tarihim 13 ekim. 2 adet Çikolata kistim vardı çok şükür ki hamileliğe engel olmadı 2. Denemede hamile kaldım.Eğer aramızda benim gibi kisti olan arkadaşlar varsa karamsarlığa kapılmasın diye söylüyorum.
Hamileliğimi 5+4′de test ile öğrendim. 7 haftalıkken ilk muayeneye gittik ve direkt kalp atışlarını duyduk. Doktorum Ankara’da Zahide Küçük başından sonuna kadar onunla ilerledik. 12. Haftada cinsiyeti erkeğe benziyor dedi,16. Haftada kız dedi ama ben emin olmak içşn detaylıyı bekledim. Nitekim kız çıktı 🥰
- haftadan sonra aşırı mide bulantısı oldu bende hemen her şeyden tiksindim hiçbir şey yiyip içemedim. Günde 2-3 kez kustuğum oluyordu.Yemek yememek için acıkmak istemiyordum. Midem bulanıyor diye ağlıyordum , ağladıkça daha çok bulanıyordu 😅Eşim bana bakmak için işten izin aldı, onun izni bitince ailem geldi bir süre sonra ben ailemin yanına gittim çünkü hiçbir şekilde kendime bakamıyordum. Mutfağa girmem imkansızdı. Pişmiş Ya da çiğ her türlü soğan kokusu ,salça kokusu,bulaşık makinası deterjanı kokusu, sıvı sabun kokusu ,eşimin kokusu, tıraş köpüğü kokusu beni mahveden kokuların başındaydı.Bunların dışında da her şey kokuyordu sokak bile dışarı çıksam sokak kokuyordu evde kalsam ev kokuyordu, evimden tiksindim bu süreçte.
Bu böyle yoğun bir şekilde 21. Haftaya kdar devam etti. 21. Haftadan sonra geçmedi ama azaldı en azından Haftada bir falan kusuyordum artık. 24. Haftadan sonra ise kusmalar bitti ama bulantı 30. Haftaya kadar az da olsa devam etti. Doğum yaptığım güne kadar ara ara bulantı hep yaşadım ama hiçbir zaman tamamen beni bırakmadı bulantılar.
- Haftaya kadar bebeğimin gelişimi ile ilgili her şey oldukça iyi ve normaldi. 32. Hafta kontrolünde doktorumuz bebeğimizin 1 hafta geriden geldiğini ve suyunun da alt sınırda olduğunu söyledi.Beslenmeye ve su içmeye özen göstermen lazım bebeğin daha çok gerilerse Ya da suyu azalırsa erken almak zorunda kalırız ya da hayatı tehlikeye girer dedi. O an dünyanın sonu gibi hissettim. Kendimi suçladım ben yemek yemediğim , su içmediğim için böyle oldu diye. Çünkü bulantılardan hiçbir şey yiyip içememiştim. Takviyeleri düzgün kullanamadım hemen hepsi dokundu. 1 gün boyunca ağladım sızladım. Ertesi gün toparladım çünkü bebeğim için mecburdum. Hemen kendime bir beslenme programı yaptım. Her gün bol kaşar, süt, muz,ceviz,badem ,havuç suyu, et… gibi şeyleri tükettim. Midem bulana buluna yediklerim ağzıma gele gele tükettim çünkü mecburdum. 3 günde bir acile serum takviyesi almaya gittim, kollarımdaki morluklar hala duruyor. Damar yolu açacak yer kalmadığı için elimin üstü dahi delik deşik oldu. 34. Haftada doktora gittiğimizde 400 gram almıştı bebeğim ve suyu hala alt sınırdaydı. Bir de o güne kadar baş geliş olan kerata makat geliş olmuştu 🤦🏻♀️400 gram bana umut oldu , yemeye devam ettim. 35. Haftada sadece 100 gram almıştı ama su seviyesi azıcık Yükselmişti. Bu da yeni bir umut oldu. Yılmadım yemeye içmeye devam ettim. 37+0 da kontrole gittim. Bebek 300 gram daha almıştı. Almıştı dediğim hala sadece 2450 gramdı. Suyu ise kritik seviyeye inmişti. Doktor 38+1 e sezaryen günü verdi. Daha fazla tutamayız dedi. Makat gelişten yan pozisyona geçmişti. Doktorum o güne kadar doğum kendi kendine başlarsa normal doğurturum bebeği ama başlamazsa mecbur sezaryen dedi.
Muayene olduğum günün gecesi biraz bel ağrım oldu. Üşüttüm heralde Ya da enfeksiyon var dedim.Ama her ihtimale karşı da hastane çantamı kapıya koydum. 37+1 gecesi sürekli karnımda toplanıp bıraktı kendini sabaha kadar uyutmadı. Sabah ise sancılar geçti uyudum ve gün boyu hiç toplanma ya da sancı olmadı. Akşamına acile rutin serumumu almaya gittim, gitmişken idrar tahlili verdim ve enfeksiyon çıktı, doktorum monurol verdi. Ben de demek ki o sancılar bundan olmuş diye düşündüm. Serumu aldım eve geldim gece 2 gibi sancılanmaya başladım yine benim minik kendini toplayıp toplayıp bırakıyordu içeride aslında sancılar düzenliydi de ama ben önceki gece de benzer şeyi yaşadığım için sabaha geçer diye düşünerek uyumaya çalışıyorum ama uyumak ne mümkün 4 dakikada bir 30 saniye kdar sancı geliyor. Derken sabah 5.30 gibi bir tekme attı ufaklık bana. O tekme ile suyumun gelmesi bir oldu. Suyun tamamı boşalmadı kalkıp tuvalete gittim biraz daha su geldi ve hafif pembe renkte nişan buna eşlik etti. Eşime söyledim, annem babam bizdeydi onları uyandırdık ve hemen hastaneye gittik. Hastane ile ev arası 50 dakika mesafe. Suyum geldikten sonra sancım kesildi bebek bir süre hareket etmedi o zaman biraz tedirgin oldum ama sonra hareketini hissedince rahatladım. Hastaneye gidince 2 kere daha su geldi. Nst ’ye bağlandım başta sancı yoktu. Sonradan düzenli ama az şiddetli sancı çıkmaya başladı açılma ise 1 cm idi. Doktor istersen biraz bekleyelim sancı artar ve açılma olursa normal yaparız ama olmazsa sezaryen olacaksın dedi. Tamam dedim.
2 saat sonra doktor geldi. Sancılar biraz artmış ama doğum içşn yeterli değil ve açılmada hala 1 cm
Doktor bebek küçük olduğu için suyun da geldiği için bebeği strese sokmayalım seni de yormayalım sezaryen yapalım dedi. Tamam dedim ve 37+2 sabahı annesine kavuşmak isteyen miniğim için ameliyat masasına yattım
devamı sonra…. 😀😀😀