Merhaba güzel anneler bir ay önce çok şükür doğum yaptım. Gebelik dönemimde çok sıkıntılar yaşadım, böyle olan arkadaşların içini rahatlatmak için yazmak istedim.
Öncelikle doğumum zeynep kamil hastanesinde oldu.Bebeğim perinatolojiden takipli oldugu için orada doğum yapmayı uygun gördük (yoğun bakım yeterliliğinden dolayı). 5 haziran sabahı suyum geldi yarım saat içinde hasteneye gittik açılma ve sancım yoktu. Suni sancıyla doğumum başladı (hayatımda bu kadar acı hissetmemiştim )tamı tamına 26 saat sancı çektim tabi bu aralarda birçok kez bebek strese girdi kalp atışları alınmadı ama hastane ısrarla sezeryana almadı üstelik riskli gebe olmama rağmen. 26 saatin sonun da 9 cm açılmayla doğumum başladı fakat bebek strese girdi bende nabız düşüklüğü yaşayınca acil sezaryana alındı. Bana göre sezaryan ağrısı normal sancının yanında bir hiçti sezaryan olacak arkadaşlar lütfen korkmasın.
Gelelim mucizeme kavuşma anıma. Detaylı ultrasondan beri hamileliliğim zehir olmuştu. Bebeğimle ilgili birçok şey söylendi ense kalınlığı, beyinde büyüme, böbrek genişlemesi , kalpte delik ,kalpte fazla damar . Dowm sendoromu olma ihtimalı yüksek çocuğu aldırmak bile istediler tabi ben amniyosentez bile yaptırmadan sadece Allaha sığındım tabi içimde ki şüphede hep vardı. Şükürler olsun oğlum gayet sağlıklı sadece kalple ilgili 3. Ay kontrolü var oda riskli bişey söylenmedi. Aylarca burada araştırma yaptım benim yaşadıklarımı yaşayan annelerden tek bir ümit verici yazılar okumak istedim öyle olan anneler için yazıyorum lütfen stres yapmayın sadece dua edin sonra çok pişman oluyoruz.
Son olarak yenidoğan kıyafeti çok almayın diyor herkes ama ben yettiremiyorum oğlum çok kustugu için bence çokta az tutmayın.
Bütün bebek bekleyenler sağ salim kucagınıza alırsınız inşallah 🤲💐