mekutlu12 ben emrli doğum yaptım yani önce suyum geldi suyumdan 30 saat sonra doğum yaptığım için kızımı enfeksiyondan küveze aldılar üç gün ilk emzirdiğinden dolayı hep ucu yara oldu bu kremi sürdüm fayda etmedi annem tahinin yüzüne çıkan yağı bir saklama kabına koyup gönderdi ağlıya ağlıya çocuğumu emzirdim biran önce iyileşsin diye sık sık emzirdim çünkü enfeksiyonu ve sarılığım en iyi yolu bol bol anne sütü ne kadar sık emzirip ne kadar dışkı yaparsa iyi o şekilde atıyor enfeksiyonu çocuğumu emzirip ucunu yıkar tahin yağı sürer buzdolabı poşetinden bir parça uçunca koyardım yumuşasın diye öyle çabuk iyileşti yoksa krem falan fayda etmesi kimi gümüş başlık falan dedi boş krem bile boştu emzirmeyi düşünüyorsan en iyi aklında bulunsun yara için tahin yağı birde doğumda sütüm gelmiyor diye çocuk aç kalıyor diye emzirmezik yapma hemen süt gelmiyor bebek emzikçe geliyor çoğu insan bu yanlış düşüyor sütüm yok diye mama veriyor sütte sonradan gelmiyor başta sütün gelmezde mama vermek zorunda kalırsan önce emzir sonra mama ver yani bebeğin süt kanallarını açsın iki dkkda olsa boşta olsa emzir benim sütüm zaten önceden gelmeye başlamıştı doğumdan önce akardı öyle hiç ellemezdim ilk süt çok önemli diye ilk olduğunda çok acemici oluyor bilmiyoruz ama annelerimiz doğru söylüyor süt emzirdikçe geliyor kaç kişide gördüm ben süt gelmedi diye mama verip emzirmeyip sütüm yok diyeni ha kimi insanın sütü olmuyor ayrı ama bunların iki üç ay sonra gelmeye başladı kendiliğinden bebek mamaya alışınca emmedi anneyi sütte geri gelmedi