Selam kızlar! Doğum vakti gelene kadar assla geçmeyen zaman şimdi sanki zaten tüm hayatım onunla geçmiş gibi..2cm açıklıkla 40+3 te gittiğim acilde direkt yatış verdiler ve yattığım servis doğum sancılarının karşılandığı kısımdı.cevval bir yapım var o yüzden içten içe sancı çeken hanımların halini başta yadırgadım sonra anladım:) sabah 9da yattığım bölümde akşam onda suyumun sızdığını farkeden ebe halime acıdı sanırım açıklık muayene adı altında sürecimi hızlandırmak için sanıyorum suyumu patlattı .su patladıktan sonra 5saat dığum sancısı çektim ve 5.saatim sonunda açıklığım halnızca 4cm di.gerek zihinsel gerekse fiziksel olarak çok yıprattı.canım ebem ne kadar normal yapmak taragtarı oldugumu bildiği için sıkışıp sezaryenden bahsetmediğime son aşamada net karar verip ’gizemcim gözün aydın seni sezaryene alıyoruz dr un onayladı ‘dedi..hayatımda ameliyathaneye girmemiş ve korkan ben hergünüm orda geçiyor gibi bi heves o sedyeden bu sedyeye atladım:) bi de anestezi dr u seni biraz daha rahatlatalım mı bebeğini göreceksin ama kendinde olacaksın deyip spinalden sonra bi de sakinleştirici yaptı.ben sancımın dinmesinin hazzını yaşarken tam teslim sadece o anın tadını çıkarırken bebeğin geldi dedi gülümseyerek.ağlamalı gülmeli bi sürü duyguyla ’kafası yuvarlak mı’diyebildim:) babasının öyle de .sonra yanağımda biraz temtene yaptırıp götürdüler ordan da odama alındım.devlet hastanesinde geçirdiğim tüm bu süreçte gerek doğumhane gerek ameliyathane herkes sefkat doluydu.sancı karşılama kısmında o iş sizde ebe size elinden gelenden fazlasını veremiyor o süreç yaşanacak buna ikna gitmek önemliymiş:) gerçekten gerekmedikçe asla sezaryene alınmayacaksınız bunu da kabul etmek lazım.iki gün hastanedeydik sürekli hemşireler çocuk drları geldi gitti emzirmeyi ayrı anlatan var serumu değiştiren ayrı biri var.naçizane tavsiyelerim bence doğum sonrası yanınızda muhakkak bi büyüğünüz olsun.hurafelere inanmayın ve gerekliyse saçınızı falan kestirin yaptıgım en akıllıca şey o olmuş:) nolur nolmaz fazla bez ve kıyafetle gidin hava sıcak diye kalın battaniye almamazlık yapmayın,dependinizi unutmayınn .suan ben spinal yan etkisi boyun tutulması ve ödemlerle mücadele ederken etaftaki bebek kokusundan güç alıyorum:) hepinize sağlıklı gebelikler ve kolay bir dığum diliyorum.benmki biraz stresliydi ameliyathaneye girerken asansörde anneme ’bana böyle anlatmamıştınız’diyordum:)çünkü toplam 2saat içinde sancı karşılayıp doğuranda var yürüyerek girip bebesiyle çıkan da benm gibi 14saat bekleyip rahmi açılmayanda ..o yüzden konunun her yönüyle bilinmesi insanı daha iyi hazırlar diye düşündüğüm için biraz açık açık bahsettim maksat moral bozmak değil güçlü hazırlanmak💪🏻sevgiyle kalın💕