İyi akşamlar güzel anneler ve anne adayları. Bu akşam görüyorum ki göbek deliği ağrısı batması ve sancısı hakkında sıkıntı yaşayanlar var. Ben bu konuda kendi yaşadığımı sizlere aktarmak istiyorum. Şu an 35+2′deyim. Gebeliğimin 20′li haftalarının başlamasıyla birlikte göbek deliğimin iç kısmında ve etrafında ağrı, sancı, batma, yanma, acıma ve gerilme başlamıştı. Bir de sanki göbeğim aşağıya doğru düşüyormuş gibi hissediyordum. Bebek büyüdüğü içindir diye tahmin ederek üzerine düşmedim çünkü o haftalar malum bebeğin yavaş yavaş yukarıya doğru çıkmaya başladığı haftalar. Daha sonra bu belirti ve şikayetlerim azaldı ve geçiyor diye düşündüm ama ara sıra hafif hafif devam ediyordu ve elimle muayene ettiğim zaman göbek deliğimin iki yanından ayrılma vardı iç kısımda. Ve bu durum böyle devam ederken, 30 lu haftaların başına geldiğimde bir gün sırt üstü yatağa uzandığımda göbeğimin etrafı sanki biraz tümsek gibi geldi ve parmaklarımı göbek deliğime değdirdiğim an acıdan bağırdım. Eşim koştu geldi ne oluyor diye, göbek deliğimin iç kısmında elime sert birşey geldi ve inanılmaz acıyor dedim. Öyle bir acıydı ki anlatamam gözümden yaş geldi, ayağa kaldırdı beni ama bem yataktan çok zor kalktım hem de kalkınca yürümekte çok zorlandım. Hastaneye gittik kendi doktoruma. Kendisi ultrason ile baktı bebeğin durumu normaldi fakat daha detaylı görebilmek için hemen radyolojiye yönlendirdi çünkü ilk etapta göbek fıtığından şüphelendi. Radyolojide detaylı ultrasondan sonra kendi doktorum genel cerraha yönlendirdi ve çıkan sonuç diastasis recti’ydi, yani karın kası ayrılması. Lütfen çok dikkat edin hem bu şikayetlerin öncesine hem de sonrasına çünkü günlük hayatı alt üst ediyor. Geçen hafta cumartesi gecesi 2.30 da acillik oldum ağrıdan, hemen nst ye alıp hastaneye yatışımı yaptılar. O hafta bebeğim 34+4′tü her ihtimale karşı erken doğum söz konusu olursa diye ciğer geliştirici iğne yaptılar.. Serum taktılar, rahatlatmaya çalıştılar beni, o gece hastanede kaldık eşimle. Doktorum geldiğinde söylediği şuydu; eğer dayanamıyorum diyorsan beneği sezaryenle alırız ve senin kas ameliyatını da yaparız ama henüz çok küçük olduğu için mecburen kuvözde kalır.. Bu belirtiler ya da şikayetler sizde de var diye illa ki bu sonuçlara maruz kalırsınız diye bir durum da söz konusu değil tabi ki ama lütfenn en ufak bir belirtiyi bile önemseyin ve doktora gidin, tahlil mi, tarama mı ne gerekiyorsa yaptırın. Çünkü bu durumdan dolayı benim doğum planlarım tamamen değişti ve bambaşka bir yol seçmek zorunda kaldım. İsteğim en başından beri normal doğumdu, o duyguyu o hissi hep uaşamak istiyordum fakat şimdi böyle bir durum söz konusu olunca doğum doktorum ve genel cerrahın ortak operasyonuyla sezaryen olurken aynı zamanda da karın kaslarım birleştirilecek. Her belirtiye önem verin çünkü hamilelik öyle bir süreç ki sadece kendimizden değil, içimizde büyüttüğümüz o küçük mucizemizden sorumluyuz en çok. Şimdi tüm o acılara, ağrılara, sancılara katlanıyorum çünkü bebeğimin doğması gereken haftada, gelişimini tamamlamış şekilde doğmasını istiyorum. O canı daha dünyaya getirmeden başlıyor annelik, olsun diyorum ağrı, acı, sancı ben hepsine katlanırım yeter ki bebeğim iyi olsun sağlıklı doğsun😇 çok şükür onun herşeyi normal ilerliyor korkmuyorum, biz kadınlar doğuştan güçlü varlıklarız ve bebeklerimiz de öyle. Umarım yeterince bilgilendirebilmişimdir, eğer sormak istediğiniz birşeyler olursa ben burdayım güzel anneler. Sevgiyle kalın 🌹💕