Merhabalar herkese. 18 Haziranda bende kavuştum meleğime sonunda. Hikayrm biraz uzun ama kısaltmaya çalışıcam.
13 haftalıkken düşük yaptım. Allah nasip etmedi. Yiyecek yemeyi içecek suyu yokmuş. Hastanemi değiştirdim çünkü birden bire hiçbir sebep yokken kaybettim bebeğimi ve neden kaybettiğime dair bir açıklama bile gelmedi.
Neyse. Esenler Medipol Burcu hanımı duydum hemen randevu aldım. Kağıtlarımla beraber gittim. Rahim filmi istedi çektirdim. Rahim duvarında yapışıklık çıktı operasyon geçirdim. Sonrasında 2 ay ilaç kullandım. 2 ay sonunda hamile kaldım. Öğrendiğimiz andan itibaren doktorum hemen oksapara başlattı. Onın yanında coraspin ve progestan fitilde kullandım. Tabi bir kaybım olduğu için mümkün mertebe düşünmemeye çalıştım onu. Bunı düşünerek 9 ay geçmezdi çünkü. Ama ya bir şey olursa diye hep aklımın bir ucunda korku vardı. Rahat bi hamilelik geçirdim. Ağrım sızım akıntım Allah a şükür olmadı. Çalışıyordum zaten. 6 ay rahat geçti. Detaylı ultrasonda çok şükür iyiydi. Doğumum normal görünüyordu. Normal istiyordum zaten. Derken mart ayında doktorum şeker yüklemesi istedi. 50 lik yaptırdım yüksek çıktı 100 lük yaptırdım yine yüksek çıktı tokluklar. Dahiliye 1 hafta diyeti takip etti ama toparlanmadı insüline başladım. Bu arada ilk 6 ayda yaklaşık 16 17 kilo aldım. Şekerdenmiş demek ki. Son 3 ay 2 kilo aldım sadece. İnsülin bağımlı olunca işler değişti. Her hafta doktora gittim suyuma bebeğime bakıldı. Sıkıntı yoktu çok şükür. 33 haftamda bacaklarımda kaşıntı başladı. Kan verdim hemen. Gebelik kolestazı değilmiş Allah tan. Cildiye pupp başlangıcı dedi. Ancak doğumdan sonra geçermiş. Geceleri deli gibi kaşındım ama katlandım. Doktorumda sürekli takip etti. Hep mesajlaştık.
Velhasıl gel gelelim şekerimden dolayı doktorum doğumu erkene çekti. Riske atamayız dedi. 18 hazirana yatış verdi. Ama sana normal doğum denicem önce eğer olmazsa sezeryana çeviririz dedi tamam dedim. 18 ine yatış yaptım. E heyecanlıyım tabi. Kalbim pır pır. Eşimle annem yanımdaydı. Annem odada eşim dış kapıdaydı. Pamdemi malum. Nst iyiydi. Alttan muayene etti ebe. 1 cm açıklık vardı. Hap attı aştran açılma olsun diye. Muayene rahat geçti ama Korkulacak bir şey yokmuş. Somra suni sancı verdiler. Ne hikmettir ki çok iyi karşıladım sancıyı. 90 100 leri gördüm ama rahattım. Bol bol nefes alıp verdim. Kendi kendimi sakinleştirdim. Sonra tekrar muayene ettiler alttan 2 cm olmuş. Burcu hanımda geldi o da muayene etti. O da tam arada kaldı. Çok güzel normal doğurursun dedi ama bebeğin kafası sabit değil dedi. Dokundukça kafasını arkaya atıyormuş haftası erken diye. Napalım derken sezeryana alalım riske atmayalım dedi. Tamam dedim. Burcu hanım normalde hastalarına hep normal doğum önerirmiş normal doğurturmuş. Sadece acil ya da risklileri sezeryana çevirirmiş. Oradaki hemşirelere bunu söyledi. 12 gibi hazırladılar lavman yapıldı sonda takıldı acıtmadı bunlar aşağıya indirdiler sonra ameliyathaneye. Eşimle annem yol etti. Spinal istedim zaten Burcu hanımda spinal dedi. O kadar ay taşıdın neler çektin bebeğini göreceksin tabi dedi. Yanımda oldu Allah razı olsun.
Spinal için hazırladılar. Kafama bastırıp kambur ol rahat bırak kendini dediler. Hiç acıtmıyor söyliyim. Sinek ısırığımdan da az hissesiliyor. Olur olmaz hemen masaya yatırıp
örtüler serildi lakin ben durdurdum herkesi. Durun dedim ben ayaklarımı hissediyorum 🤣🤣 iğne batırdılar hissettim. Ayağını kaldır dediler kaldırdım. Hobaa tekrar çevirip tekrar yaptılar. Bı sefer tuttu Allahtan. Hemen masaya yatış Burcu hanımda geldi. 12.18 de kesildim 12.20 de küçük adamımın sesini duydum. Temizlediler pakladılar sonra yanağıma kondular hayatımın erkeğini. Miss misss. Sonra kontrol için götürdüler. Eşiği falan çıkarmak için bastırdılar. Hissediyorsunuz ama acımıyor. Sadece çekiştirmeleri hissediyorsunuz. Ameliyathanedeki herkes çok ilgileniyor. Şimdi bastıracaklar biraz acıyabilir diyorlar. Miden bulanırsa söyle hemen ilaç verelim diyorlar. Sakinleştiriyorlar. Ekip muhteşemdi. 10 dk sonra benimde işim bitti. Odaya çıkardılar giydirdiler. Sanırım bi 10 dkya bebeğimde geldi. Emzirtmeye çalıştılar ama bizimki pek oralı olmadı. Sütümde gelmedi zaten. Hem memeyi ağzına verip hem şırıngayla formül mama verdiler. Ağrım sızım hafif oldu. Zaten ağrı kesici yaptılar belirli aralıklarla. Antibiyotik serum verdiler. 4 kez şekerime bakıldı. Bebeğiminde şekerine bakıldı. Gebelik şekerinden dolayı bir şey var mı diye sanırım. Çok şükür yoktu hiçbir şeyimiz. O gün hemşireler ayağa kaldırdılar. Yürüdüm yürümek zorundayız zaten. Oturur ya da yatarsak daha çok ağrı oluyor. Ben bol bol yürüdüm. Su içtim. Küçük tuvaletimi erken yaptım. Gece yarısı gibide gaz çıkardım. Ertesi gün büyük tuvaletimi de yaptım. 19 unda çıktık hastaneden. Bebeğimde iyiydi. Allahım korusun onu. Eve geçince de bol bol yürüdüm. Kaburgalarım ağrıdı bir ara o da sanırım bastırdıkları için. En çok bu zorladı beni. Dikişlerim ağrımadı. Ne kadar tuvalete çok çıkarsanız gaz çıkarırsanız o kadar rahat geçiyor. Şuan iyiyim çok şükür. Ağrım sızım yok. Külot korse al dedi doktorum kullanmaya başladım çoktan.
Gel gelelim bizim küçük adam baya sinirli çıktı. Memeyi almıyor. 2 çekiyor sonra bırakıyor sinirlenip. Şuan sağıyorum sütümü onu veriyorum biberonla ama sütüm yetmediği için mamada veriyorum. Emmediği için sütüm çok gelmiyor. Her seferinde memeyi veriyorum ama resmen eliyle itiyor adam beni. İlla ki alacak bu memeyi. Başka çaresi yok. Bu konuda tavsiyenize ihtiyacım var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
He kaşıntımda doğumdan sonra hemen geçti🤓
Annelik çok güzelmiş. Kokluyorum bol bol fırlamayı. Gece kök söktürüyor bize. Gelecek olan ondan gelsin. Her şeyi yaparım onun için. Bir anda nasıl da insanın hayatı amacı değişiyor. Merkezinde o oluyor. Kendinden önce onu düşünüyorsun. Biz sünnette ettirdik bu arada onu. Doktorlar 10 gün içinde yaparsanız iyi olur dediler. Krem sürüp dikişsiz kesiksiz yapılıyormuş. Çok şükür orası da iyileşti. Allah isteyen herkese nasip etsin. Özellikle bakabileceklere nasip etsin.
Okuyan herkesten Allah razı olsun. Şu memeyi almama olayı içinde önerilerinizi deneyimlerinizi bekliyorum.
Teşekkürler.