Cicek10 reyynasy ilk zamanlar bakteriler için diyorlar ama et taze ise hiçbir sıkıntı olmaz dedi doktor e zaten sonra da yıkıyoruz ellerimizi ne olacak
Lulemom reyynasy zararlı değil tek mantığı ete dokunduktan sonra tırnaklarının arasına girer. düzgün temizlemez de Elini ağzına götürürsen çiğ etten bakteri miktop kaparsın diye denmiş bişi. Dokunduktan sonra iyice temizlersen ellerini hiç bişi olmaz.
esraizmirli reyynasy alakası yok canım ben geçen sene kurbanda hamileymişim haberim yoktu o kadar et doğradım ciğerde dahil şuan 2ay 11 günlük bir bebeğim var Allaha hamd olsun sağlıklı ☺️
Avokadoo @reyynasy gebeligin ilk basinda kanlara bakiolar bunun icin. Kanda bi sey var o negatif cikarsa doktorunuz uyario zaten cig et, kopek, kedi bunlardan uzak durun die. Bana 2 doktorda soyledi. Sizde negatifse size de soylemistir yoksa korkmayin
Esraali reyynasy tabiki dokundum nasış pisiricem dokunmadan inanmayın cok tereddüt ederseniz eldivenler var🤷♀️
Mihrimahirem reyynasy geçen hafta bi doktor misafirimizdi. Kedimiz olduğu için eşime ben kumuna karışamam sen yapsan daha iyi olur dedim çok saçma geldi eşime . Bende konuyla alakalı yazıları falan gönderdim kendisine. Doktor arkadaşına sormuş toksoplazma çiğ ette de bulunabilir. Nadir olur ama etkileme ihtimali çok yüksek ve eli yıkamayla da kolay kolay geçmiyor demiş . O yüzden çiğ ete de dokunmasa iyi olur demiş. O günden beri et poşetine bile çıplak elle dokunmamaya çalışıyorum. Kedi kumu temizliğinde de normalde hemen temizlemeye giderdim artık karışmıyorum. Zaten riskli bi gebelik dönemindeyim bi şey olsa Allah muhafaza direk benim mesuliyetim olur. Dikkat etmekte fayda var.