Beni bilen bilir cok kez doğuramıyorum postu açtım. Evet sonunda doğurdum ve dogum hikayemi yazmak istedim. Öncelikle surekli soran arkadaslarima cok teşekkür ederim, evimizdeyiz iyiyiz. 39+3te gittigim muayenede 1 cm açıklığım vardı ve doktorum 40.haftayi bekleyelim gelmezse 40+1 yatisini vereyim fitil ile sancilarini bekleyelim normal doğuma cok musaitsin dedi. Ben o gune kadar gelecek diye cok bekledim, 39+6da nişanım geldi ve aha dedim doguruyorum tabi sonrasında ne sanci ne su….. geldik 40+1 pazartesi gunune, ultrasondan bebeğe bakti doktor her şey yolunda keyfi yerinde bizim kızın. Açıklığıma bakıldı 1 cm… doktor yatış verdi açılma ve kendi sancilarim icin fitili koydurdu ve bekledik… tam 8 saat sonra fitil etkisini gosterdi ve duzensiz sancilarim başlamıştı. Akşam 7,8,9,10 derken sancilarim sıklasmaya ve siddetlenmeye basladi, surekli nst tansiyon nabız kontrolu tabi.. bi yandan açıklık bakılıyor gram ilerleme yok hala 1 cm.. gece eşim benimle kaldi, iyiki o yanimda varmis kasılmalarını beraber karsiladik, bana cok destek oldu. Cok yoruldum dayanamiyorum diye cocuk gibi ağladım bile. Şimdi komik geliyor ama o anki ruh halim cok farkliydi, sezeryana gireyim diye defalarca söyledim eşim sürekli bak cogu gitti azi kaldi pes etme buradan kızımızla çıkacağız diye hep yanimda oldu. Sabah 5e dogru artik fitil kendiliginden düştü ve baktik sancilarim devam ediyor tamam kendi sancilarin gelmis dedi ebe, bu saatten sonra pilates topu, comel kalk ilerleyecegiz dedi. Açıklığa bakti 1.5 olmuş ve benim gözler yaşlı, saat 8 olsun doktorum gelsin beni sezeryana alsin diye bakiyorum. Doğumhane bölümünde ayri bir oda verildi bana eşim kendi odamizda ben dogumhanede başladık beklemeye. Ben her sanci geldiginde comeldim kalktim, pilates topunda hareketler yaptim en onemlisi surekli dua ettim. Sabah doktorum geldiginde açıklığın 2-2.5 arasi olduğunu söyledi ve bundan umutlandim. Dediki bu kızı kendi haline biraksak evde 1 ayda doğmazmış. Beklemeye devam, sancilarim artti ben surekli duşta ebeler kendi aralarinda beni konuşup gülmüşler hatta sonradan soylediler🤣. Sicak su kesinlikle cok iyi geliyor bence acilmami da o sağladı. Öğlen 2 gibi tekrar aciklik bakıldı ve açıklığım 4-5 arasiydi bu defa ben artik sezeryan istiyorum diye yine soyleyince doktorum catin cok güzel pes edemezsin sana yardim edicem normal dogurtucam bana guven dedi…. beni suni sanciya bagladilar ve suyumu patlatti. Ondan sonra başlamış asıl doğum meğer kendi sancilarim canmış 😆 suni sanci duzenli olarak 3 dk de bir geliyordu en zorlayani surekli nst ye bağlı olmak. Nst olmadığı anlarda ebeler sırtıma masaj ov et derken cok yardim ettiler sag olsunlar. Bu arada epidural de istedim anestesi geldi epiduralimi yapti ondan sonrasi guzellik… keske daha az aciklik varken yapsalar şu epidurali.. epidural vuruldugunda saat 14.40. Uyuyakalmisim nst de o kadar guzeldi ki uyaninca eşimi aradim nstde sanci 100lerde ama benim sadece karın ağrım var cok iyiyim dedim. Annemi de aradim 3-4 saate dogururum hazırlanın gelin dedim🤣 telefonu kapattim saat 15.30 falan ancak, ebeler aciklik baktilar cabuk dogumhaneye doguruyosun dediler ben şok, eşimi aradim annemleri getir diye o yoldayken ben doğurdum annem aracla hastaneye 5 dk uzaklikta😆 ebelerim simdi derin nefes al ve buyuk tuvaletini yapar gibi ıkın dediler 3 kere ıkındım ve geldi melek kızım. Saat 15.47😍 bebeğim ultrasonda görüldüğünden biraz daha büyüktü doktorum kesi atmis, ben kesmeseydim makata kadar yirtilacakti dedi işte bi o dikişlerim ağrıdı ilk birkac gun. Her gun daha iyi hissediyorum. Tek sıkıntı iki gun sütüm gelmedi ona canımı cok sıktım sonraki gun sütüm geldi ama bebegimde sarılık başladı. Degeri cok yuksek degil ama uyandirip emzirmeye çalışmak biraz zor oluyor.. Neyse son durum şu, ister sezeryan olsun ister normal doğum onlara kavuşmak önemli olan… gerisi boşmuş bomboşmuş… Hepinize sağlıklı doğumlar diliyorum canim kizlar, dogumhanede hepinize dua ettim o an dilim döndüğünce. Sağlıcakla kalin, happykidste görüşmek üzere 😍🥰