Öncelikle herkese merhaba 5 günlük bir anneyim.
Annelikten bildiriyorum müthiş birşey gece uykusuzluğu bile size dokunmuyor.
Öncelikle ben vajinal doğum olursa bunu istiyordum kimse tarafından bakıma kalmamak için çatı muayenesi yapıldı çok basit hiç can yakici bir işlem değil. Doktorum uygun olduğumu rahatlıkla vajinal doğum yapabileceğimi söyledi. 40+4 te yatisim yapılmak üzere hastaneye çıktık. Doktor muayene etti 2 cm açıklık var dedi dogumhaneye yonlendirdi. Suni sancı verildi hiç bir sıkıntı yok sancıları hafif hafif hissediyorum. Bir ebe vardı ismi Aleyna gerçekten işini öyle severek yapan öyle mükemmel bir kadındı ki Allah bin kez razı olsun. Açıklığıma bakıyorlardı 3-4 cm olmuştu ardından baş ebe geldi gelmez olaydi vicdansız biriydi. Suyumu patlattı 3-4 cm iken ardından benim kasılmalarım aşırı şiddetlendi. Suni sancı da 40larda olan sancimda hafif kasılma hissederken 20 kere geldiğinde yastıkları sımsıkı tutuyordum. Ardından açıklığıma bakıldı. 6 cm olmuş dendi. Ben artık gözlerimi açamıyorum baygın bilincini kaybetmiş haldeyim tekrar muayene yapıldı 9 cm dendi bende inanıyorum nerden bilebilirdim ki. Bu arada 5 cm olunca epidural yapıldı ama hiç hiç bir kasilmalarimda hafifleme olmadı. Baş ebe dizlerinin üzerinde yerde dur ve nefesini al ikin dedi yerdeyim bu arada altıma bı ameliyat örtüsü serilmiş yapamıyorum ıkınma hissim yok. Doktoru çağırın ben yapamicam dayanamıyorum dedim. Ardından baş ebe sürekli aynı şeyi yaptırmaya çalışıp muayene etmek istedi. İstemiyorum artık dedim. Doktor geldi muayene edeyim dedi istemiyorum dayanamıyorum dedim gücüm kalmadı ki ikinmak için bu çok onemli. Usg den bebeğin strese girdiğini gördü ardından eşimde yanımdaydı ne yapalım diye soruyor eşime eşimde ne diyorsa onu yapın kız çok fena görmüyor musunuz dedi. Baş ebe hala yapacak yapar diyip durdu. Ben bana ayrılan odaya giderken dizlerimin üzerine düştüm esiminde artık yüzünde renk kalmamıştı. Evladımız kucağımıza almak için gün sayarken hesaplamadigimiz durumlar olmuştu. Ardından ameliyathane hazırlandı. Benim kasılmalarım aşırı şiddetli devam ediyor tabi. Kupelerini eşyalarını çıkart dediler eşim çıkardı hepsini bir tragus kupem vardı baş ebe keselir o birşey olmaz dedi eldiven ver cikarticam dedim çıkardım. Sonra ben ameliyathane ekibiyle karşılaştım hepsi mükemmeldi. Ardından benim rahmimin sol tarafında yırtık oluşmuş. Kanamam olmuş bebeğimin sadece ağlama sesini duydum göstermediler bana bebek çıkınca beni sormuşlar kimse birşey dememiş eşim kayinvalidem çok kötü olup aglamislar bir kaç yetkili kişiye ulaşmışlar yaklaşık 2 saat sürmüş bebekten sonra çok korkmuş onlarda. Dikişlerim atılırken hafifçe hissettim. Başımdaki hemşireye bebeğim nerde diye sordum bebek iyi dendi. O kadar korktum ki hep gözlerinin icine baktım bebeğime birşey mi oldu diye. Ardından odama çıkarıldım. Bende sadece titreme vardı. Herkes çok üzgündü benim için çok endişe duymuşlar. Sürekli gece boyu kanamam var mı diye baktılar ilk ayağa kalktım ne baş dönmesi ne birşey sadece hafifçe bir dikislerde sızlama ardından kızımı hep emzirdim arada mama takviyesi istedik aç kalmasın diye. Ben 18.45 de ameliyata alındım. 2 gece kalmak durumundaydık. Herşey iyiydi yolundaydı. Çıkışım yapılacağı gün hastaneden yapılan işlemlere dair hasta haklarından evrak istedik. Ardından şoklara uğradığım şeylerle karşılaştım. Verilen kağıtta hastanın pelvis kemigi bebeğin kafasına uygun olmadığı, açılmamın ilerlemedigi yazıyordu. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü ben ne için o kadar saat sancı çektim dedim. Yani uygun değilsem neden en başından sezeryan konuşmadık. Neden bunları yaşadım dedim. Kayinpederimde doktorla konuştu benim çocuğum niye bu kadar acı çekti neden uygun olanı yapmadın diye işte o anda doktorun da gerçek yüzünü öğrendik. Şükürler olsun evimizdeyiz. Dikişlerim gayet iyi kendi basima duş alıyorum herşey yapabiliyorum. Bol bol su içmek en iyisi
Bu arada bende tavsiye ederim ki gerçekten depend hayat kurtarıcı oluyor yani o hasta beziyle yürümesi işkence depend süper bir rahatlık. Süt gelmese bile sürekli emzirdim göğüs ucum olmadığı için silikon göğüs ucu aldım hala kullaniyorum.
Bu arada lütfen etkilenmeyin ben başımdan geçeni anlatmak istedim.
Şimdi kuzumda yanımda çok şükür birşeyi yok biraz fazla mızmız bir kızım oldu. Sormak istediğiniz birşey varsa yanitlayabilirim küçük hanımefendi uyudukca 🙂