gamzenurbozdere Canım biz 3 yılı doldurmadigimiz için devlette yapamadık. Sade eşime tüp bebek olacak diye rapor aldık. Bahçeci Altunizade Umut Tüp bebek merkezinde tedaviye başladık. Eşim ilk 3 ay ilaç kullandı. Ben Omepa Q10 kullandım. Sonra 10 gün yumurta büyütme iğnesi kullandım. Yumurta toplama işlemi öncesi 36 saat olacak şekilde çatlatma iğnesi yaptım ve verdikleri saatte yumurta toplama işlemine girdim. Birşey yiyip içmiyorsun 1 gün önce 12den sonra. Anestezi altında yapılıyor. Çıktığımda kasıklarda ağrı oluyor. Otururken biraz ağrı fazla oluyor ve 3 güne geçiyor. Bende rahimde biraz kalınlaşma olduğu için rahim dinlendirme yaptık ve takipe den ilk adetin 2 günü kontrole gittim. O haftasonu transfer oldu. Transfer işleminde hemşireler sizi hazırlıyor. Doktor gelip spektum denilen aleti yerleştiriyor bu arada göbekten ultrasonla bakıyorlar. Doktor embriyoga hazırım diyor ve embriyoyu getirip doktorun dediği bölgeye bırakıyor. Tabi transfer haftası iğne ve ilaçlara başlaniliyor. Transferden sonra 12. Gün beta HCG istiyorlar ama ben hep 8. Günde yaptım ve çıktı. İğneler 10. Haftaya kadar devam ediyor. Tabi birde herkesin amh değerine göre iğne ve tedavi süresi değişebiliyor. Kimisinde polip oluyor, kimisinde tüp tıkalı oluyor vs vs.
Bende bir sorun yoktu sade eşimde sperm kalitesi bozuktu ve biraz sayısı azdı. Şimdi 2.transferim kalp atışı duyduk.
Bahçecinin 2020 fiyatı 10.500 idi, ilaçlar 5-6 bin TL tutuyor. İlaç raporu alırsanız devletten daha ucuza gelir. İlk muaneye ücretsiz oluyor. Tedaviye başlarsanız 700 TL prof ücreti 6 ay geçerli. 2-3 parça olarak ödenme yapılıyor.