gamzosgamzos Samurtugba Kızımın ismi Ecrin Dua Ecrin Kuranda geçiyor bir kızım daha olursa ismini Derin Şûra koyacağım Şûra da Kuran’da geçiyor ☺️
birkedilianne Samurtugba Önemli olan Kuran da geçmesi değil, güzel bir anlamı olmasıdır. Bence bu şekilde bakın. Sözlüklere mutlaka bakın.
birkedilianne Elfgksu Rumeysa gözü çapaklı kadın anlamına da geliyor yalnız. Köken arapça rams ama kuranda geçmiyor
Hayalplt HALİME yumuşak huylu kadın ASEL cennetteki bal AHSEN çok güzel en güzel ZEHRA beyaz ve parlak yüzlü kadın ECRİN Allah’ın hediyesi BUĞLEM Cenneti müjdeleyen melek CEYLİN Cennetin kapısı İMRAN evine bağlı kadın ZÜMRA güzel iyi ahlaklı zeki bilgili kadın ERVA temiz ahlaklı kız
Olyb Hayalplt Buğlem Kuran’da geçmiyor. Cenneti müjdeleyen melek diye bir anlamı da yok. Anlamsız Ceylin Kuran’da geçmiyor. Cennet kapısı diye bir anlamı da yok. Yengeç demek Asel sadece bal demek, cennetteki bal değil Ecrin Allah’ın hediyesi anlamına gelmiyor. Ücret, karşılık anlamına geliyor. Zümra Kuran’da geçmiyor. Güzel, iyi ahlaklı diye bir anlamı yok. Grup demek. İmran evine bağlı kadın demek değil, evine bağlı erkek demek Ahsen çok güzel erkek demek. Yazdıklarınızdan Halime, Zehra ve Erva güzel, dini kadın isimleri 😊
surelitta52 Hayalplt Ecrin, Buğlem, Ceylin ve Zümra’nın anlamları bam başka. Dini bir anlamları yok yani. İmran da erkek ismi ama genelde hep kızlara konuluyo nedense. 🤷🏻♀️
Seferyehatun Olyb yani helal olsun size, bu isimlere bu anlamları kim takip ortaya sunuyor hiç anlamıyor, en kötüsüde Ceylin 🙄
Ceylan01-13 birkedilianne benim kızımın ismi ecrin hoca herhamgi bir sıkıntı degil güzel isim katin drdi
gamzosgamzos birkedilianne Koymamizda bir sakınca olmadığını öğrenmiştik bilgi aldığımız kimsede ücret diye açıklamamisti ☺️
birkedilianne Ceylan01-13 Hocaların dil üzerine bilgisi olmadığı için eksik bilgi vermeleri normal. Böyle durumlarda hocalar yerine bir filolog ya da türkolog daha net bilgi verir🤗
Samurtugba Ceylan01-13 bende asel hafsa yada alya dua istiyodum hoca hafsa hariç diğerlerinin anlamı olmadigini soyledi
Ceylan01-13 Samurtugba hımm ben kuran okuyorum isra suresi var mesela biluyorum ecrin de yasinde geçiyor ya ordan koymustum