Tabiki şaka yapıyorum ancak erken doğum kısmı gerçek.😀
2 hafta önce dogumumu yaptım ancak bebegimle beraber 4. Günüm. Çünkü 10 günlük küvöz serüvenimiz var . Şimdi serüvenli, bol tavsiyeli mis gibi bir dogum anlatayım .
📌 34+6 haftalıgım; 16 haziran günlerden çarşamba, kontrole gittim her şey yolunda, yalancı sancıların normal olabileceği söylendi bir sonraki kontrolde tercihen sezeryan için gün alacağız.
** belki erkene etkili olmuştur diye belirtiyorum o akşam eşimle birliktelik yaşadık **
📍 19 haziran günlerden perşembe; poğaçalar yaptım akşam eşimle deli gibi halay cekip oynadık neden halay hiç bilmiyorum gereksiz bir enerjimiz vardı 🥲 ** yine erkene etkili olabileceği için söyledim**
📌 35+1 deyim, 18 haziran günlerden cuma. Hamileliğim süresince beyaz kokusuz akıntım oldu; ancak bu sabah ceviz kadar ve renksiz kokusuz cok fazla akıntım oldu, ve olurken içimden parça kopar gibi hissettim. 2-3 saat sonra yalancı sancılarım nüksetti, ancak kesintisiz oldu.
📌 hamileliğim kolay sıkıntısız geçti, 🧿 kontrol günlerim dısında hastaneye hiç gitmedim. Ancak bugün bir anormallik var dedim; giyindim arabama atladım hastaneye gittim. Yenidoğan katına cıktım, bu arada sancılardan iki büklüm olmaya başladım sancı puanlaması; imbd 8.6 türü; aşırı üşütmüşüm de bagırsak sancısı çekiyorum
📌ebeyle karsılasınca nedendir bilinmez ben doguruyorum galiba diye aglamaya basladım; annem olsa anca o kadar sevkatli olurdu abla sağolsun belki enfeksiyondur dur dedi alttan muayene oldum 3 santim açıklık ve bebeğin bası resmen elime geldi dedi . Nst ye girdim dr a haber verildi; bebek sağlıklı ve sancı cıktı. Saat 15:00 yatışım yapıldı. Eşime haber vermek yeni aklıma geliyor arayıp hayatım eve gidip eşyaları al gel ben akşama sezeryana giriyorum dedim 😂 serumlarla dogumu ötelemeye calıstık saat 18:00 oldugunda açıklıgım 6 santim oldu. Basından beri tercihen sezeryan isteyen ben normal dogum deneyebilir miyiz dedim ancak kemiğin basık oldugunu öğrenince işime de geldi
📍18:30 da ameliyathaneye alındım, orası ne kdar korkunc bir mekan 🔮 renkler filan ne soguk .. herkes hoş sohbet ama.. eşimin ameliyata giremeyeceğini öğrenince buz kestim, bilmiyorduk ve helalleşemedim bile burası cok duygusal gözyaşım pıt 🥲
📌 sedyeye oturttular; anestezi uzm arkama geçti sürekli bir şey yapıyor hiç bilgilendirme de yapmıyor gerdi beni; bende iğne yapmadan haberim olur inş dedim suan yapıyorum dedi 😳 yaptı ve iğne asla hissedilmiyor asla.. iğneden sonra sonda takıldı; onu da hissetmedim. Dr geldi selamlaştık cok sakindim ancak birden makinalar ötmeye basladı cünkü tansiyonum fırlamıstı duyunca iyice panik oldum, basımdaki hemşire beni resmen öpe öpe sakinleştirdi.. bebegin küvöze girmeyecek yüksek ihtimalle ona doya doya sarıl diye seni uyutmayacagız lütfen sakinleş dedi… ve sonra bir boguk ıngaa diye ses ; MÜ KEM MEL 🥺
📌 odamıza cıktık; uyuşuk oldugum için problem yok. Bebeğimi göğsüme verdiler erken dogurdugum için refleksi cok zayıftı ve işte trajik kısım 1 saat sonra nefesinde hırıltı hissedildiği için min: 10 günlük bir küvöz sürecimiz başladı buraları geçeceğim; aglamak istemiyorum 🥲
📌odaya cırılcıplak sadece üzerinizde hastane örtüsü olarak getiriliyorsunuz; yatagın altında hasta bezi muşamba serili. Çiş poşeti yanda sallanıyor. 2 saat boyunca yeme içme yasak. 2 saatin sonunda uyusuklugum az geçmişti, corba yolladılar sonra üzerime geceliğimi giydirmeye geldi hemşire, beni temizledi, sondayı cıkardı ve hiç hissetmedim. Dependimi giydirdi.
📌 75 kg ile doguma girdim L beden depend aldım. Bana uygun oldu dip no; . Dogumdan sonra eve geldiğimde sadece 5 kg gitmişti. Depentten cok memnunum; sürünerek yataktan kalkıyorsunuz onda ragmen kayma, sızıntı vs hiçbir sey yapmadı.
📍 cuma dogum yaptım, pazartesi sütüm geldi bebegim küvözde oldugundan lansioh tekli pompa ile sağdım pompadan cok memnunum; mochi almıştım ama fazla sütü toplam ada etkili malum o sebeple bende yaramadı.
📌hastanede sadece bol gecelik iydim, pijma alsam giyemezmişim wc ye bile zor oturup kalkıyorsunuz .
📌 bebegimi aldıklarından kendime cok iyi bakasım gelmedi biraz geç iyileştim o sebeple . Cok yürümedim. İki tane ikisi bir arada içtim sadece buna rağmen herhangi baş boyun omuz agrısı vs yaşamadım. Gazımı hemen cıkardım, wc ye çıkabildim. İlk 3 gün zor arkadaslar .
📍 ertesi günü dr tavsiyesi ile mediklden aldıgım korseyi kullandım; ayaga kalkıp yürümede olunlu etkisi var dikişe denk gelmiyor
📌bebegimi 28 haziran günlerden salı günü aldık; suan 2,750 gram sadece anne sütü ile besleniyor ve mesuduuuuzzz
sorularınızı alabilirim 💐