Minoo01 Didem_678 evet ben varım. Dahiliye doktoruna gidicem. 10 haftalığım. Diyet felan uygulanacak. Belki fazla ise insülin bile 🤦🏽♀️
BegumIscanTunc Didem_678 benim çıkmıştı 30 haftalıkken dahiliye doktoru diyet vermişti şuan 36+4 haftalığım şeker ölçümü ve diyet yapıyorum gayet güzel ilerliyor
SonayDefne Didem_678 benim de yüksek hem diyetyapıyorum hem insülin kullanıyorum bana zor geliyor inşallah doğumdan sonra böyle devam etmez şeker
Didem_678 Minoo01 Telefondan Ögrendim Doktordan igne felan bahsetmedi de bir ay diyet dedi dikkat et dedi,Bidaki randevunda tekrar kan alırız felan dedi ben de kafaya taktım öyle bilmiyorum işte,Gebelik de ki kalıcı olmuyor zaten bazı degerler yüksek çıkabiliyorda.
Nundiyebiri Minoo01 10. Haftada vermez insülin ayrıca şeker yüklemesi 24-28 haftada yapılır diyetinize dikkat edin bu kadar erken insülin kullanmak iyi değil
Minoo01 Didem_678 dahiliye doktoru mu diyet dedi ? Genelde diyetisyene yönlendiriyorlar. Yani liste felan veriyorlar. Bizim gelinin yüksekti hem diyet hem iğne verdi doktor. Diyeti de diyetisyen doktoru liste yapmıştı. Çok yüksek olursa iğne var. Yoksa diyet ilede oluyor.
Didem_678 Mom8899 Doktor biraz birseyler söyledi tel ögrendim bende pirinç makarna gibi yememem gerektıgını felan başka dikkat edılmesı gereken bir sey var mı canım?
Berrinsahinn SonayDefne merhaba benim de yüksek çıkmıştı 180 e kdr olması gerekirken 184 çıkmıştı benim.çok az var dedi doktor.ama şeker cihazı ile ölçtüm hep normal çıktı sadece şeker yükleme de yüksek çıkmıştı.siz normal cihazla sabah akşam ölçtüğünüzde de mi yüksek çıkıyor da ünsilin kullanıyorsunuz
Minoo01 Nundiyebiri insülin verir demedim. Yüksek çıkarsa verir dedim zaten. Ayrıca ilk gebe kalındığında testler yapılıyor açlık şekeri 100 üstü olursa yönlendiriyor doktor. Şeker yüklemesi ayrı. Onu biliyorum.
Nundiyebiri Didem_678 24. Haftadan beri insülinle beraber kullanıyorum diyetle kontrol altına almaya bakın insülinle zor çünkü ben çift insülin kullanıyorum. Çünkü
Didem_678 Berrinsahinn Normal cihazla hiç ölçmedim çünkü ailemde de yok benim dıger gebelıgımde de yoktu dogumdan sonra geçiyormus bazılarının bakalım insallah doktorum bır dakı geldıgın de tekrar kan alslım felan dedı bır ay dıget dedı sadece dahileyeye git demedi
SonayDefne Berrinsahinn evet bir hatfa hastanede kaldım bu süreçte hep yüksekti hastanenin tatsız tuzsuz diyet yemeklerini yediğim halde yüksek cıktı baktılar olmuyor insüline başladım şimdi evdeyim kendim ölçüp insülin yapıyorum
Nundiyebiri Minoo01 malesef ben ilk haftalarda şekerim olmasına ragmen verme di 20. Haftada insülin kullanmaya başladım tabi sin doktorunuz nasıl uygun görür bilemem ama ilk haftalarda şeker yüksek se ilerleyen haftalarda bir insülün yetmiyor iki insülin günde 8 tane vurulmak zorunda kalıyorsunuz geçmiş olsun şimdiden
Didem_678 Minoo01 Demek istedigini anladım benim üçüncü gebeligim 7 ayımdayım suan ,digerlerinde böyle bir sry yoktu,şeker yüklemesınden sonra bu çıktı cok da konusamadım doktorla
Mom8899 Didem_678 Patates, muz, hamur işleri, şekerlemeler, kavun, karpuz, hurma, mısır ürünleri hatırladıklarım bunlar, geçmiş olsun inşallah kontrol altına alırsınız siz de 🙏🏻
Berrinsahinn Didem_678 evet doğumdan snra geçiyor genelde gebelik şekeri ben cihaz aldım ara ara ölçüyorm yine de
Pinaralper Didem_678 benımde cıktı gebelık sekerım var hıc korkmayın dıkkat edınce bırsey olmaz allahın ıznıyle🙏🏻