Öncelikle Allah’ım isteyen,bakabilecek olan herkese nasip etsin bu duyguyu. Biraz uzun yazacağım hikayemizi. Happy Mom sessiz üyelerinden bendeniz tam 13 gün önce 19.06.2021 saat 14:28 de mezun oldu 😊
Gelelim doğum hikayeme…
Hamileliğimin ilk 3-4 ayı maalesef mide bulantıları ile çok zorlandım. 4 aydan sonra çok rahat geçti süreç. Enfeksiyon sorunlarım hep devam etti. Son ayıma girmemle birlikte gece uykusuzlukları kramplar bir parça yormaya başladı. Ta ki 19 haziran gecesine kadar.. 37+5 de dünyaya geldi kızım.
18 haziran akşamı akıntımın normalin çok üstünde olduğunu fark edip hastaneye gittim kontrol yapıldı ve sancılarımın olmadığını sadece 3cm açıklık olduğunu söylediler eve geldik. Saat gece 2 gibi yatağa yattığımda bir sıcaklık hissettim, sanırım küçük tuvaletimi yaptım diye düşünüp lavaboya gittim ayağa kalktığımda suyum geldi. Gerçekten dedikleri gibi tutamıyorsunuz 😊 sıcak sıcak akıyor.Eşimi uyandırdım hastanenin yolunu tuttuk o gün geleceğine ihtimal vermiyordum. Drum suyum geldiği için yatışımı yaptı ve bugün doğum olacağını sabırla bekleyeceğimizi söyledi. Sancılarım hafif hafif regl olacakmışım gibi vurmaya başladı. Zaman ilerledikçe açıklığımda ilerledi ama hem kızım nazlı olunca hemde süreç yavaş ilerleyince suni sancı aldım. Bir engel olmadığı sürece normal doğum denemek istiyordum. Ebeler sürekli açıklığımı kontrol etti. (Kontrol sırasında kendinizi sıkmazsanız acısı yok) Öğleden sonra sancılarım sıklaştı tek sıkıntı yatakta nst bağlı çekmek pek kolay olmuyor. Hareket halinde rahat karşılıyorsunuz özellikle çömelir pozisyonda çok rahat oluyor. Ağrı ise bana göre regl sancısının iki tık fazlası. Hem süreç uzayıp hem de bir şeyler yiyemeyince enerjim düştü maalesef ve zorladı beni. Hafif bir tuvalet yapma isteğim oldu doğumhaneye çıktık. Sancı geldikçe kendim tüm gücümle ıkındım. Nefesinizi tutup çenenizi göğsünüze dayayıp var gücünüzle 💩 yapar gibi ıkınıyorsunuz karın şişmeyecek sadece tuvalet yapacaksınız. Tabi ben güçten düşünce pek beceremedim. Dr um biraz yardımcı oldu sağolsun 3 tane dikişim var ve 3 ya da 4. Ikınmamda Bebeğim kucağımdaydı. Sancı sürecim 12 saat doğum sürecim 20dk sürdü. Ahhh o koku yok böyle bir şey.. İsteyen herkese nasip olsun diye çok dua ettim 😍🤲🏻
Kızım kendini hiç göstermedi hamileliğim süresince. Siyah saçlı koca gözlü bir kız teyzeleri. 😍 50cm 3kg doğdu. 13 günlük olduk bile. Mışıl mışıl uyuyor yanımda 🦢 Acısız bir doğum oldu diyemem zorlasa da dayanabildim başardım. Eğer normal doğum düşünüyorsanız sadece başarabileceğinize inanın ve enerji için zorla da olsa bir şeyler yiyin 🌸🌸🌸
Depend çok işime yaradı. Gecelik olarak elbise çok rahattı. Sütüm hemen fazla fazla gelmedi ama yine de emzirdim. Sürekli sürekli emzirdim. Maalesef sarılığımız yüksekti 1 gece fototerapi aldık şu an daha iyi yavaş yavaş geçecek bol bol emziriyorum arada bir de mama takviyesi yapıyorum. Gün ışığında yatırıyorum. 13 günlük annelik tecrübeme dayanarak istediğinizi sorabilirsiniz😊 Her anne ve bebeğin hikayesi farklıdır. Kıyaslama asla yapmayın 🌸 Bizden bu kadar Allah’a emanet olun 🙋🏻♀️