Herkese merhabalar sevgili anneler ve anne adayları bu forumda hiç başlık açmamıştım zaman ilerledikçe dedim bir dert tasa danışacak birşy de yok sadece doğumumu açacağım ☺️ Haydi Şimdi gelelim oğlumla benim uzun hikayeme 40. Haftayı bitirme günüm 5 Temmuzdu ve doktorum ile başından beri normal Doğum planımız benimde hazırlığım vardı yürüyüşler squatlar korumasız cinsel ilişki hurmalar vs ben varsa😂 bebeğim baş gelişti ama bir türlü kanala girmiyordu koca karı tabiri ile karnım 39. Haftada olmama rağmen çok yukarıdaydı en son 27/6 günü çok aşırı bir sıcak vardı bende de hiç ağrı sancı yoktu ama başka bir sıkıntı vardı bebeğim hareketliydi çok sıcak olmasına bağladım bu korkunç terlemelerimi yürüyüş için akşam serinini beklemeye karar verdim. Akşam 19:10 gibi annemlere geçtim beraber yürüyecektik haftasonu olduğundan babamda evdeydi şakalaşır konuşuyoduk ayaktayken neyse bi koltuğa atayım kendimi de öyle çıkalım anne dedim ve oturmamla fışşşt birşey aktı benden ama gerçekten su olduğu anlaşılıyor arkadaşlar benimde ilk gebeliğimdi ama o idrar yapmaktan çok başka birşey herkes bana bakıyor ben herkese böyle kalakaldık sancı sıfır çünkü ve bebek hala kanalda değil biliyorum. Su konusunda sürekli uyarıyordu doktorum hemen gelmen lazım hastaneye diye lütfen sizde atlamayın bu hususu kızlar lavaboya kalktım kızkardeşim annem geldi peşimden baktık hala hızlı geliyor hepimiz birbirimize bakıp sezaryen e gidiyoruz galiba belli oldu hemen çıkalım dedik. Eşimi aradık annelerden beni annemi aldı Eve uğrayıp hemen çantaları alıp gittik hastaneye dependle gittim bu arada aklınızda olsun böyle bi halde giderseniz üstüm battı stresi olmadı bende hala gelmeye devam ediyordu su girdik hasteneye ve doktor muayenesine geçtim durumu söyler söylemez çatala geçtim ama hüsran oldu biraz 1 cm ve suyun çok şiddetli geliyor kendi sancında hiç yok bir de nst de bakalım ama suni sancı gibi bir şansımız yok dedi hemen sezaryen e alıyorum dedi yatarak bekle 5 saat açlık süreni dolduralım dedi ve nts ye bağlanıp bekledim bu süreyi hiç sezaryene yönelik düşünmediğim için genel anestezi istedim iyikide öyle istemişim çünkü bebek yukarda olduğundan çok çekiştirme olmuş ameliyathaneye 00:30 da alındım Tabiki ben olan bitenden habersiz odaya geldim🙈😂 ayılmak ,kum torbası sondam da aylıkken bağlandı vs bunlar çok kolay kızlar bunları hiç büyütmeyin benim için tek sorun ayağa kalkmaktı kanamam biraz fazla olduğundan tansiyonum düşüyordu her denemede ertesi gün 16:00 ya kadar kalkamadım o yüzden kus narkozu at dediler bana sürekli ama yapamadım narkozu dışkılayarak atabildim ilk ayağa kalktıktan sonra kolaylaşmaya başladı herşey ve tuvalete çıkıp çok çok fazla su içince normale döndüm her Doğumun zorluğu var muhakkak bu şekilde düşünüp kendimizi hazırlamamız gerekiyormuş ve süprizlere hazırlıklı olun kızlar her zaman planlar tutmuyor her Doğum şekline biraz vakıf olmak lazımmış şimdilik ufak tefek vajinal zonklamalar memeye tutturma çabaları yürürken zorlanmalar bir yana bir derin nefes alıp bebeğinizi koklayınca hepsi geçiyor ameliyat a girerken de kendime gelirken de hep dua ettim allah bu yolda kimseyi darda bırakmasın hepinize güzel doğumlar nasip olsun kavuşmaya odaklanın Allah’a emanet olun 😊🥰