Eliflinasss Merhabalar güzel anneler Haftadayım doktorum detaylı ultrason yaptırdık cok sukur sağlıklı. Fakat doktorum eskiden değil de simdi her hastasını perinatoloji uzmanına yonlendiriyormuş.benimde gitmemi önerdi. Gidip gitmemekte kararsız kaldık. Eşim cok fazla bebeği rahatsız edip kurcalanmasına pek sıcak bakmıyor ama yine de içime biraz kurt düsmedi değil. Sizce siz ne düsünuyorsunuz bu konu hakkında?
2sy Eliflinasss bence detaylı ultrason yapılmalı. Bazen bir saglik problemi tespit edilse dahi ki insallah oyle bir sey olmaz tabi ki ama ona gore tedavi vs simdiden baslanabiliyor. Teknolojinin nimetlerinden neden faydalanmayalim ki :)
Beyzabcr Eliflinasss detayli bir sekilde bakildiysa hic gerek yok bence. Bide kendi sevk edecekse biraz performansa falan etki ediyor heralde ekstra para mi kazanıyorlar tam bilmiyorum da. Onune geleni yonlendiriyorsa ben cok sicak bakmıyorum açıkçası. Ben yaptırmazdım ama yinede sizin bileceginiz is
Ikizdeniz Eliflinasss ben normal doktorlari hayatimdan cikardim hep perinatolojiye gidiyorum icim daha rahat ediyor
Zeynooooo Eliflinasss bencede eşiniz doğru düşünmüş eğer ne olursa olsun doğuracağım diye düşünüyorsanız aklını bulandırma sakın perinatoloji bölümünün yakınından geçme derim ben gittim binlerce kez pişmanım şuan 7 aylık oldu 3 aydır çektiğimi bir ben bilirim bir Allah o yüzden sakın gitme derim arkadaşım
Feyzacbn 2sy sağlık problemi olsa da müdahalesi edilemiyor diye biliyorum ben. Detaylı ultrason sayesinde erken teşhis söz konusu oluyor diye biliyorum🌺
Eliflinasss Beyzabcr esimde sizinle aynı düsünce de. Yani extra para mı kazanıyorlar nedir aralarında anlasıp sonucta ikisi de özel doktor muayenesi var
Sumus Zeynooooo vallahi al benden de o kadar ben de çok pişmanım ayrıntılı ultrasodna da tek bir şey çıktı perinatoloji de her organın da ayrı şey çıktı ben Rabbım güveniyorum doktorlar rabbimden iyi bilecek degiller
zuhal2012 Eliflinasss peritonolojınin makıneleri herseyi normal doktorların makınalarından bin kat daha iyi ve doktorları uzman daha bilgili riskli gebelıklere bakarlar hep detaylı bakar ve arastırırlar bende ikiz oldugu için oraya gidiyorum devlette ozelde atrı bi doktorum var ama perıtonolojiye gidebılıyosanız gidin zaten herkesıde almıyolar onun için yeşil sayfa acılıyor devlette
zuhal2012 Kbrznr ben devlet hastanesinden kadın doğum bölümünden randevu aldım gittim oradaki doktor direk bana peritonolıjıden randevu alın bırdaha yeşil sayfa acıcam dedi ikiz oldugu için açmadan alınmıyor bu arada sizde doktorunuzun yönlendirdiğini söylerseniz yardımcı olurlar diye düşünuyorum detaylı ultroson istedıgınız zamanda perıtonolojıye yönlendirilıyor
Zeynooooo Mutluolmaliyim perinatoloji bölümünde İkili ve üçlü testimde down sendromlu dediler Hemde yüksek riskte detaylı ultrason da hiçbir şey çıkmadı başka bir doktorda tertemiz dedi bir sorun yok dedi fakat Perinatoloji bölümü durumun en kötüsünü söyledikleri için direk bana Böyle bir çocuğa bakamazsın bakımı çok zor bir çocuk aldırman gerekiyor diye söylemde bulundular dahada bozdular psikolojimi ama 1 ay önce amniyosentez yapıldı 3 gün önce de raporlarım çıktı ve gene aynı perinatoloji bölüm doktoru raporlarınız tertemiz bebek gayet sağlıklı dedi ölür müsün öldürürü müsün? Benim ilk gebeliğim olduğundan bilemedim böyle birşey olacağını bilseydim gitmezdim elini veriyorsun kolunu kapıyorlar misali Doktorlar en kötüsünü söyledikleri için kafa bulandırmaktan kafa karıştırmaktan başka birşey değil bu yüzden gitme derim.
Bsr2222 Benimde doktorum perinatolojiye yönlendirdi detaylı ultrason için bende gerek varmı diye düşündüm ama kesinlikle bi perinataloğun görmesinde fayda var normal bi radyoloji uzmanından daha iyi bakıyorlar daha gelişmiş cihazları ve daha bilgililer
Pelit7 Gebeliğin başından beri perinatoloğa gidiyorum. Doktorumun uzmanlığı zaten kendisi Prof. benim riskli gebelik zaten ve çok memnunum benim tedirgin olduğum şeylerde bile hep olumlu ılımlı bence ihmal etmeyin doktorunuz diyorsa bir bildiği vardır. Ayrıca kurcalamıyorlar çocuğu ☺️Daha bilgili ve detaylı ultrason bakılıyor her seferinde 🌸
Eliflinasss Sumus 2 li test oldum 3 lü test oldum detaylı ultrasona da girdim cok sukur bir sey cıkması Allahın izniyle,, doktorum simdi de her hastasını perinatoloji ye gonderdiğini gitmemi önerdiğini söylüyor.. Ya zaten gebelik başlı basına Bi stres
zuhal2012 Sumus siz ikili test tarama testi gibi bahsedıyorsunuz örneğin down sendromu olma ihtimali gibi oyle olsa tabıkı Allaha güvenıyoruz ama detaylı ultosonda da ha farklı seylerde cıkabılıyor mesela bebegın popo deliği olmayabılıyor boyle durumlara mudahale edebılıyolar ve ona göre takıp edılebılıyor kesınlıkle gereksız oldugunu dusunmuyorum perıtonolojo o kadar detaylı bakıyor ki çok faydalı devlet hastanelerinde zaten ücretsiz para amaçlı birsey yok sizin nasıbınıze bebegınızde bısey cıkmamış olabılır ama boyle dusunup perıtonolojıye gitmeyip detaylı baktırmayı gereksız görup cocugunu kaybeden veya sorunlu doğmasına sebep olan insanlar cok sayıda var
Selinbati Eliflinasss bence en önemlisi detaylı ulturoson hiçbir kontrole gitmesen bile hiçbir testi yaptirmasan bile o detaylı ulturoson şart yinede sen bilirsin canım
Sumus zuhal2012 benim nasibim de herrsey çıktı canım merak etme. Ayrıca popo deliği olmayan bir çocuğa anne karnın da ne gibi tedavi uygulanabilir Allah aşkına ne çıkarsa çıksın doktorlar anne karnında bisey yapılamaz ya gebeliği sonlandır ya da doğur senin kararın diyorlar
zuhal2012 Feyzacbn çok şeye müdahalede edıyolar takıpde edıyolar en altta arkadaş yazmiş okuyun bunlar ihmal edlıcek seyler değil
rabiaarslann Günaydın hanımlar 😊 ben detaylı ultrason randevusunu 19. Hafta için aldım erken mi olur acaba randevu bulamıyorum çünkü devlette mecburen aldım
zuhal2012 rabiaarslann ben gittiğimde 19haftalıktım doktorum daha erken iki üç hafta sonra yaptırcaz dedi sizede bakmazsa detaylı istedıgınızı söylersenız o tarihlere sayfa acıp randevu aldırtır muhtemelen bana oyle yaptılar
Ozge3747 Eliflinasss Bebeği rahatsız edip kurcalamak ne demek ki? Gerek varsa gidilir ultrasonun bebeğe bşr zararı yok, sadece sürekli kalp atışı dinlemek zararlı
ilahiliaa26- Sumus ben detaylı ultrasonda bebeğimin yarık dudaklı olduğunu öğrendim ona uygun biberon vs hazırlık yapıyorum mesela maddi manevi kendimi hazırlıyorum ameliyatı için doktorlarla konuşuyorum bilgi topluyorum ki benim ki kolay bir şey bazı çocuklar kalbinde bağırsağında problemle doğuyorlar ve doğdukları an Ameliyata alınası gerekiyor eğer önceden tespit edilirse direk alınabilir doğduktan sonra neyi olduğunu anlayana kadar bebeği kaybeden aileler var bu arada ben sağlıkçıyım ve imkanı olan herkes yaptırmalı bence
zuhal2012 Sumus dediğim gibi en azından hazırlıgı yapılır kontrolleri sağlanır ki öyle yapılıyor ne olcagını bilmeden yaptırmamak sağlık acısından çok sakıncalı