Evet artık bende buraya doğum hikeyesi yazma sırası 🥰 Başlayalım o zaman biraz uzun uzun anlatacağım hamilelik döneminden beri sıkıntılarım ve doğumdaki zorluklarımı umarım okurken sıkılmazsınız 🥰
Biraz zor bi hamileliğim oldu kronik ateşli akdeniz anemisi hastasıyım bu arada zaten hastalığımın zorluklarıyla çok boğuştum bende çok kötü zorladı. benim 3 lü tarama testim biraz yüksek geldi birde kafasında kist olduğu söylendi bize bizede eşimle fetal dna yaptıralım dedik kafamız rahat olsun ve yaptırdığım firmaya özellikle kendi kronik rahatsızlığımı da belirttim hiç bi etkisi yok dedi ki ben hala onun etkisi olduğunu düşünüyorum bilemiyorum🙄 neyse 10 gün sonra sonucu beklerken doktor kontrolünede gitmiştim kistin kaybolduğunu artık kist göremediğini söyledi doktorum o kadar çok sevindim ki sonuçta bi kaç saate belli olcak ve herşey güzel olcak sanıyorum 19. Haftamdayım bu arada hamilelik için bişey alamadım bile kendime üzüntüden kederden eşimle alışverişe çıktık mutlu mutlu bebeğimize bana kıyafetler bakıyoruz bi telefonla bana down pozitif geldi malesef doktorunuz hastanede sizi bekliyo dedi testi yaptırdığım firma, eşimle şok olduk birbirimize bakıp ne diycemizi bilemedik ben başladım ağlamaya o anın psikolojisiyle eşim şok içinde araba sürüyo ve hastanenin önüne gelince eşim otoparka çekti ve o şoku atlatmaya çalışırken benim ağlamamın bitmesini bekledi 1 saat boyunca doktora gittiğimizde firma zaten arayıp haber vermiş şok içinde suratıma bakıyo çünkü ultrasonumuz o kadar temizki hiç bişey yoktu eşim şimdi napcaz nasıl bi yol izlemek lazım deyince direk sizi ankaraya sevk ediyoruz aminiyo sıvısı için dedi ben ağlıyorum bebeğime bişey olursa onun düşük ihtimali var diye doktorumda ama bunun eminliğini öğrenmek size kalmış dedi eşim tabi hemen kabul etti içimde hiç istemesemde eşim çok zorladı eve geldiğimizde o kendini tutan eşim ağlama krizine girip titremeye başladı ve inanın felç geçirecek sandım o kadar korktum ki allahım kimseye yaşatmasın o süreci çok zordu, daha sonra ben özelde memeleketimde yaptırcam testi dedim ailemde orda ya zorlanmam inanın öyle bi kar yağdıki memleketime giden yollar kapalı sadece ankara yolu açıktı 2 günde bekledik inanın rabbim sanki o yolları kapatmış hayırlı olan yola gitmemizi istemişti bizde ankaraya gittik şehir hastanesinde aminiyo sıvım alındı ve o kadar iyiydiler ki perinatologlar bana eminmisin bebeğin çok sağlıklı görünüyo nasıl bu test böyle gelir dediler düşünün ama eşim geldik yaptıralım diyo hala neyse ben korkudan ölcem ya bebeğime bişey olursa diye elimi bile tuttular sağolsunlar o kadar ilgiliydiler ki hemencik bitti ve bi sorun olmadı. Ardından 1 haftalık sonuç ve son sonuç için 1 ay mı ne dediler bekledik o kadar zordu ki o 1 hafta sonra beni aradılar sonuç için bir annenin kendini en kötüsüne hazırlamasının ne demek olduğunu o gün anladım ve ben kötü sonuç beklerken ilk sonuç temiz geldi dedince düşüp bayılmışım inanın bu sonucu hiç beklemiyoken kendimi kabullendirmişken sevinçten ne çok ağladım burayı atlattıktan sonra son sonucu bekleme süresi vardı tabi allahım geçmedi o günler ve sonuç geldi elim gitmiyo sonucu açmaya ama bi yanımda biri temiz diğeride öyledir dedi ve açtım sonuç yine temiz kızımın sonucu sağlıklı şükürler olsun dedim ve inanın duaya o kadar inanıyorum ki yer gök dua ile yaratılmış hep okudum dua ettim rüyamda bana okuycam süreleri gösterdi rabbim inanmazsınız ama, o yaşadıklarımızdan sonra firmaya telefon açtığımda para iadesi yapcaz dediler bebeğime bana yada eşime bişey olsaydı telafisi verdiğim 3 bin liramı. Kızma sebebim fetal dna oranım 5 üzerinden incelenmiş ve bunu bize söylemediler yanılma oranı yüksekmiş testimin yani neyse ki herşeyi sağlıkla atlattığımız için şikayetçi falan da olmadık şükür sağlıklıydı bebeğimiz önemli olan buydu. ardından aminiyo yaptırmam bende olumsuzluklar yarattı kan pıhtı sorunum oldu iğneye başladık her hafta ateşli akdeniz anemisi ataklarım tutmaya başladı hastalığı bilenler ne kadar zor olduğunu bilir o kadar zor geçti ki göğüs sıkışmalarım pıhtı sonucu ataklarım kimsesiz zor oluyodu hep destekle yürüdüm hiç hareket edemediğim oluyordu derken, 38+3 de nişanım geldi ve kızım gelmeye hazırlanıyodu artık bizi heycan sardı 2 gün sonra hafif suyum geldi hastaneye gittik ben suyum geldi dedim ebeler 1 cm açılman var ama suyun gelmemiş dedi nts de de sancı yoktu ama emin olmak için test yaptılar ve cidden suyum gelmiş beni apar topar yatırdılar sabah 6 da yattım hastaneye ve beklemeye başladık 4 saat sonra yine baktılar açılmam hala 1 cm ve asla sancım yok (bu arada ben devlete gittim hep özeldeki doktor kist var demişti devlette sağolsun gittiğim canım doktorum özeldekinden iyiydi kist falan yok dedi o yüzden ben özele karşıydım bu benim düşüncem 🙄 ) neyse tabi devlette kim nöbetçiyse doktorun o oluyo tanımadığım bi doktordu asla ilgilenmiyordu akşam 8 olmuştu artık ee sürekli bakıyolar ntsde sancı yok açılmam hala 1 cm suni bağladılar bana ve suniyle bile sancılarım 60 70 lerde inanın sonra suniyi kestiler beklediler kendi sancım gelir diye suniyi kesince de sancım sıfır yok yani ardından 1 gece öyle geçti tabi ben hala suyum gelmedi ki biz mi yanlış düşündük diyorum ama test yanılmaz diyolar neyse sağolsun doktor nöbet teslim etcek geldi o ara baktı bir kez 24 saati geçti bu arada bana suni takıyolar sancım var ama canım acıyo kesiyolar hafif var artık yoruldum ölüyorum ama normal doğum istiyorum çünkü kendi hastalığım o kadar kötü ki sezeryandan sonra tutarsa çok zorlanırım diye sezeryan olanlardan da duyduğum kadarıyla o uyuşukluk geçmiyo falan diyolar gözümde büyüyor şükür ki nöbeti devretceği doktor benim doktorum muş hamileliğim boyunca benle ilgilenip destek veren 🥰 Geldi ve 28 saat geçmişti bana sana 2 seçenek sunuyorum ya suni vercem tekrar ya sezeryan dedi dedim suni verin kızdı çıktı odadan ardından 5 dk sonra gelip sana 3 saat veriyorum 3 saat sonra sezeryana alcam haberin olsun ay suniyi verince sancım var bas bas bağrıyorum ama her saat açılmaya bakıyolar yok bi yandan da ağlıyorum sezeryan olmam diye sonra doktorum geldi açılmama baktı ve bebeği riske atıyorsun 32 saattir suyun geliyo ve sancın yok açılman 32 saattir 2 cm olmuş bi 32 saat daha lazım senin normal doğurman için ve bebeğinde sende riske giriyorsunuz dedi odaya git düşün dedi ama hala ağlıyorum istemiyorum diye o an kimse bebeğin riske giriyo demedi bana o konuda da kızgınım ben bebeğimin riske girdiğini bile düşünmüyordum hemen kabul ettim ve suniyi kesip ameliyathaneye aldılar beni belden iğne yapcaklar ama hala suni sancının acısı var dik duramıyorum 4 kez belden girdi ve sonunda vurdu ve hala anestezi uzmanı emin olamadı elinde genel anestezi iğnesiyle öyle başımda bekledi bebeğim kalbim ağlayışıyla dünya güzelleşti o an aklımda sadece onu görmek vardı ama doktorum da bi şüphe vardı hala bi sonuç öyle bi sonuç öyle gelince bebek sağlıklı mı diye ben o ara inanın sadece kızımı düşünüyordum çünkü nasıl doğarsa doğsun benim bebeğimdi o doktorum bebeğin çok sağlıklı doğdu diye söyledi o an resimler falan çekildi hıçkıra hıçkıra ağlıyordum zaten ben şükürler olsun çok çektim çok güzelde mükafatını almıştım sonunda, çok zor geçti inanın hamileliğim de doğumum da suni sancının verilmesi 32 saat boyunca zaten yorulmuştum bide sezeryan acısı tarif edilemezdi ama sonucu güzel diye seviniyordum ki 1 gece bebeğim yanımda kaldı sütümde gelmişti hemen daha sonra çocuk doktoru sabah gelip bana sen 32 saat boyunca nasıl suyun gelmesine rağmen sancı çekersin diye kızdı direk kan istedi bebeğimden ve küveze yatırcam dedi sonuçları temizdi ne enfeksiyon ne sarılığı vardı ama yinede yatırcam tedbir amaçlı dedi aldırlar kucağımdan 5 gün kaldı ama küvezde 2 gece yattı sadece ardından odaya yanıma verip antibiyotik tedavisine yanımda devam ettiler o sürede ağlamaktan sütüm de kesilmişti sonra çok çabaladım süt yapan şeyleri araştırdım içtim şükür gelmişti 2 güne şimdi yanımda yavrum 25 günlük oldu🥰 çok zor zamanlardan geçtik ama dünyalara değişmem iyiki doğurmuşum iyiki anne olmuşum iyiki 🥰 Buraya kadar okuduysan teşekkür ederim umarım seni sıkmamışımdır daha yarısını anlatmadım bile aklıma gelenler bunlardı sadece 🥰❤️