Beyazzzzz Kızlar ben 29haftalık hamileyim ve hala sırt üstü yatabiliyorum böyle olanlar varmı acaba yada bebeğe zarar verirmi beni rahatsız etmiyor
MerveZMC Beyazzzzz merhaba bende 30 haftalığım dün doktorum özellikle artık sırt üstü ve sağ tarafa yatmamamı söyledi arkana gerekirse yastık sıkıştır dedi sağ tarafa yatmak veya sırt üstü yatmak bebeğin sağ böbreğinde genişlemeye sebep olacağını söyledi bu sebeple bende sola uyumayı alışkanlık haline getirmeye çalışıyorum
eylul02 Beyazzzzz bende 27 haftalığım hala sırt üstü yatarım en rahat bu şekilde yatabiliyorum doktorum yan yat artık dedi ama yatamıyorum
Songunler Beyazzzzz sırt ustu yatinca bebege giden damarlar kapaniyomus daha detayli internetten yazıp öğrenebilirsin. Durum senin yatabilmen degil yatmaman gerektigi😊 sol tarafa yatilmasini oneriyolar
Babymommy Evet sizin tansiyonunuzun düşmesine, bebeğe giden kan akışının da azalmasına sebep oluyormuş. Dolayısıyla bebeğin gelişimini etkiliyor diye biliyorum. En uygun pozisyon sol tarafımıza yatmak
Qwerty1 Kısa süreli yatmalarda bişey olmaz ama daha çok yan yatmaya çalışın gün geçtikçe zaten sırt üstü yatarken kendiniz rahatsız olursunuz
derenildamm Beyazzzzz vallahi ilk sola yatıyorum ama her uyandığımda kendimi sırt üstü buluyorum yine🤷🏻♀️
icedearth Beyazzzzz ben de her şekilde yatıyorum valla o an nasıl rahatsam kötü bir şey olsa zaten hissederim rahatsız olurum sadece bacaklarımın altına yastık koyuyorum ayaklarım yukarda kalıyor yani sırt üstü yatarken
Fatma_d Beyazzzzz benim doktorum da sol tarafa yatmamı öneriyor ancak youtubeda çok beğendiğim kağan kocatepe gibi doktorların bazıları sürekli bi tarafa yatma zorunluluğu olmadığını ve rahatlığa odaklanmamızı söylüyor. Ben zaten yatamıyorum sırt üstü. Yarı oturur pozisyonda iken sırt üstü olabiliyorum
Esraanil 28 haftalığım bende yatıyorum yatmasam bile aralarda uyandığımda sırt üstü buluyorum kendimi. Solada çok yatamıyorum genelde sağa yatıyorum inşallah bi sıkıntı olmaz zaten benim damarlarda çentik var ama olmuyor yani sürekli sola yatmak
rosatue Esraanil bir şekilde bu sorunu çözmeniz gerek. Siz doğuma kadar bile sağa veya sırt üstü daha rahat yatabilirsiniz ama bebek için iyi değil. Hamile yastıkları var önünüzü arkanızı saran. Onlardan edinerek refleks olarak dönmenizi engelleyebilirsiniz.
Esraanil rosatue hamile yastığımda var hatta 13 14. Haftadan beri kullanıyorum ama çok yardımcı olmadı bana maalesef😞
Elif95Kuzey Beyazzzzz yatmayın siz şuan anlamıyorsunuz ama 29 hafta erken değil bebek rahim ana damarlara baskı yapıyor uykuda bide sizin için sakıncalı olur Allah korusun
Elif_Eda Beyazzzzz Bende hamilelik öncesinde asla sırtüstü yatamazdım şimdi gebelikten mi bilmiyorum sırtüstü yatasım var ama yatmamaya çalışıyorum
Zehrayrr Beyazzzzz bende 28 haftalığım uyurken soluma yatıyorum ama gece uyandığım da hep sırt üstü yatarken buluyorum kendimi 🥴 sürekli dönmekten uyuyamaz oldum sadece sol da da yatamıyorum sağa da çok yatıyorum ama daldığım An sırt üstü en çok öyle rahat ediyorum sanki 🤭