Melisss07 Merhaba kizlar 🥰 33 haftalık olduk çantaları hazırlayacağım önceden liste yaparsam daha kolay olur diye düşündüm , tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum mutlaka al olmalı dediğiniz şeyler var mıdır ve ya liste yaptinizmi 🤗
sedaa_aa Melisss07 benim söyle bir listem vardı biberon emzik mama hariç hepsini kullandım Anne İçin gerekli olanlar: bir adet gecelik ve sabahlık İki adet önden düğmeli pijama (ben iki gün kaldığım İçin 2 tane koydum 1 de konulabilir.) Terlik 2 adet emzirme sütyeni 3 adet pamuklu geniş lohusa külodu 1-2 adet çorap Depent külot Bakım malzemeleri Çıkışta giyilecek rahat kıyafetler İncir hurma ve kayısıdan yapılacak hoşaf Süt çayı (humana veya hipp olabilir) Promalt Sıcak su torbası Sezaryen olacaksa baş agrısı için nescafe ve bitter çikolata (alabilecek biri varsa çantanıza koymanıza gerek yok benim sadece eşim yanımda kalıyordu beni bırakıp bir yere gitmesini istemediğim için her şeyi koydum. Göğüs ucu kremi (lansinoh öneririm) Göğüs pedi Kirli torbası ( kıyafetler için) Bebek için gerekenler 1 adet 10 lu hastane çıkışı 1 adet 5 Li hastane çıkışı (bana yetmişti ama 2 tane de konulabilir) Yedek zıbın 2-3 adet Ağız mendili (5-6 adet konabilir) 15-20 adet bez Pişik kremi Alt açma örtüsü 1 ya da 2 tane Islak havlu Bir adet müslin örtü Bir adet penyeden biraz daha kalın battaniye (kışsa daha kalın olabilir) Her ihtimale karşın biberon mama emzik Ben sağma makinesi koymuştum ama hastanelerin kendine ait de var onları kullanabiliyorsunuz ben hijyen açısından kendiminkini kullandım Puset
Merinosunannesii Melisss07 bende birsürü şey aldım gereksiz birde gittim valiz hazırladım ne kadar gülünç gerçekten 🤦♀️ Kızım ve benim kullandıgım eşyaları 1 poşete koysam yeterliymiş 😂😂sadece kullandıklarımı yazayım Bebek için -10lu takım 8 10 tane bez 3 5 tane ağız mendili yere düşebiliyor gece kustugu için 10lu takım kıyafeti battı yedek alt üst vardı onu giydirdim 10lu takımın iç zıbını temizdi o yüzden yedek zıbın kullanmadım ama sen yine 1 2 tane al belki batar kakası değer taşar bende öyle sorun olmadı müslin örtü giderken pusetin üzerine örttüm 10lu takımın battaniyesi hariç 1 penye battaniye puset altına nohut battaniye serdim onu da örttüm ıslak mendil puset Anne için -emzirme özellikli gecelik ped 1 kilot giderken giydiklerimi çıkarken giydim yedek kıyafet almadım bile toka su ısıtmak için kahve makinası neskafe rulo peçete terlik şarj aleti Bunlar benim kullandıklarım alacagın battaniyeleri mevsimine göre kendin ayarlayacaksın ben 22 nisanda doğum yaptım spinal sezaryen ile Normal doğumda nasıl olur bilmem ama sezaryen olacaksan hiç boşa yok bakım çantası makyaj diş fırçası tarak gibi çart çurt şeyler alma 1 rimel 1 nemlendirici 1 de tatlı hafif bi ruj ve tarak aldım hangisini kullandın diyr sor saçımı bile taramadım canımın acısına papaz gibi durdum 😂😂😂 He birde e bebekten emzirme minderi aldım çok işime yaradı bebek kücük oldugu için rahat tutamıyordum emzirirken o yastık hep destek oldu kesi yerimde acımadan rahatlıkla emzirdim
Selma_aygun sedaa_aa bende önümüzdeki hafta hazırlayacağım artik listeniz çok güzel ekran görüntüsü aldım teşekkürler 🤗