Merhaba kızlar
benim doğum hikayem çok çok zor geçti.
bir kaç gün önce post açmıştım kadının biri göbek inmemiş en az bir ayın var demişti.
ve ben sezaryen istemediğim için haftasında doğmaks için dua ettim.
ve 37+3 gece 4 te bacaklarımdaki sıcaklıkla uyandım.
nişan sandım ama suyum gelmeye başlamıştı.
hemen acileden girş yaparak hastaneye yatış yapıldı.Sancım açılmam yoktu ve suyum tükenmek üzereydi.
fitil atılarak sancı olması istendi ,sancılarım ile 90 ları gördüm ve açılmam sadece 3 cm oldu.
Sabah 4.30 da başlatılan doğum sancısı akşam 5 e kadar devam etti ama geçen o saatlerde resmen ağlamaktan bitmiş durumdaydım.
Çektğim acının tarifi yok, böyle bir acı yok.
Tarif dahi edemeyeceğim kadar zor bir sancı süreci yaşadım.
Sırf bebek kanaka girsin açılma olsun diye var gücümle Yürüdüm,plates topu ile egzersiz yaptım,merdiven çıktım ama çaresiz 4 cm açıklığı toplam 12 saatte yakalayamadık ve ben artık ne gücüm ne takatim kalmamıştı dipnot ben günde 10 bin adım atıp,squat ve nefes egzersizleri ile elimden geleni normal doğum için fazlasıyla yaptım ama olmaynca olmuyor.
Bebek keyfi istemezse gelmiyor.
Şimdiden doğum sancısı çekecek herkese şifa diliyorum böyle zor birşey yok.
kendinizi hazırlasanız dahi hiç bir doğım şekline odaklanmayın.
buna bebişiniz karar veriyor.
Saat akşam 5 gibi tekrar kontrol yapıldı ve yine açılma olmadığı ve ne kadar uğraşsamda acılmanın artık zor olacağı kanısına varıldı ve beni spinal doğuma hazırladılar.
toplam 12 saat nlrmal doğum acını çeken ben bir anda sezaryen stresine girdim ve sezaryene girip bebeğime kavuşmam 7 dk sürdü.
Duyguların en özeli bebeğe kavuşup onun kokusunu çekmek.
3 kg doğan bebğim benden önce odaya gönderildi ve benim dikişlerm vs tamamlandı ve onq toplam 14 saat sonunda kavuştum.
Kesinlikle doğum şeklinizde kesin olmayın,normal ile başlayıp farklı ilerleyebiliyor.