Ipek3427
Ben ilk kızıma hamileyken indreks cooms testimi düzenli olarak yaptırdım ve hep negatif çıktı buna rağmen 11 haftalık hamileyken kanama geçirdim ve 4 gün hastanede yattım o sırasa iğnem yapıldı
Kızım doğdugunda kan grubu benimle aynı oldugu için tekrar iğne vurulmadım daha sonra bi gebelik daha geçirdim ama boş gebelikti kürtaj olmak zorunda kaldım boş gebelik olmasına rağmen tedbir için tekrar iğneyi oldum
Şimdi 9+0 haftalık hamileyim indreks cooms testimi 6 haftalıkken devlette yaptırdım ve sonucu pozitif çıktı
Druma sonucu msjla attıgımda drum bi hata olmalı tüm iğnelerin yapıldı pozitif çıkamaz dedi ve iki ayrı özelde testi tekrarladık ve ikisindede negatif çIktı şimdi indreks cooms testini ara ara tekrarlayacağım ve ona göre iğnemi olacağım.
Bu indreks cooms testi pozitif çıktıgında yaşanacak olumsuzluklarda şöyleymiş anne karnında önce bebeğin kan grubuna bakılıyormuş eğer bebek kanı anne ile aynı olup negatifse sıkıntı yok ama bebek kanı pozitifse anne kanı bebeğin kanına zarar veriyormuş buda bebekte kansızlığa sebeb oluyormuş o yüzdende gebelik boyunca bebeğe anne karnında kan veriliyormuş yani zor bir hamilelik süreci mutlaka iyi araştırılıp iğne olunmalı ihmale gelmez...