Atakkkk Ne olur yardımci olun sariligimiz bir hafta önce 18 di hastaneye yattık 10 düştü şimdi tekrar 12 e çıktı düşmüyor anne sutu diyorlar ama sütumde yok mama veriyorum faydası olurmu yada napicam nasıl bir yol izlemeliyim tecrübeli olanlar varmı 🙏
Sahramm Atakkkk Bahark27 merhaba canım benımde ılk çocuğumda böyle oldu sarılığı yukselıyordu sütüm yetmıyormus ama anlamamıştım en sonunda hastaneye yatırıldı…daha sonrakı çocuklarımda acemılıgımı attım sureklı hem emzırdım hemde mama verdım 2 veya 3 günde sarılık gectı …çocuk ne kdr sıvı yanı mamasını alırsa idrar yoluyla sarılığını atlatır oenmlı olan bol bol emzrıp mama vermek
sedaa_aa Atakkkk anne sütü önemli ama asıl gereken bebeğin bol bol beslenip idrarla kanındaki bilurubini atması. O yüzden mama veriyorsanız da daha sık besleyin
sedaa_aa Atakkkk mama ile anne sütü arasında fark yok sarılık bakımından. Eger erken doğum kan uyuşmazlığı vs yoksa gittikçe azalır sarılık merak etmeyin ilk 10 gün yükseliyor sonra düşüşe geçiyor sarılık. Saat başı beslemenize rağmen sarılık değeri artmışsa verdiğiniz ml arttırabilirsiniz içtiği kadar
Sahramm Atakkkk sarılığı yukselıyırsa saat bası beslenme ıcın geç demektr bn dkka tutmuştum ve 20 veya 25 dakkada bır besliyordum bebegımı