Koylu_guzeli Spina bifida çıktı kızlar üçlü testte bugün sefk edildigim hastaneye geldim ultrasonda birsey gözükmüyor kesin tani kordondan kan alarak olur dedi ama bunun da riskleri var ne yapacagim bilmiyorum yaptıran var mi başına gelenler yazsin ne olur
Mmoommlife Koylu_guzeli Öncelıkle gecmıs olsun saglıkla kavusun yavrunuza İnşaAllah 🤲🏻Fetal dna testıni arastırın ıstersenız anneden kan alınıyor sadece dedıgınız gb risklerıde yok bırkac doktora sorun ıstersenız fetal dna testını nift testini
LalinMom Koylu_guzeli Fetal DNA yaptırın ya da işinin ehli bir çok Prof var onlara gözü kapalı kendinizi de bebeğinizi teslim edebilirsiniz . İşlemi yapacak doktorun bilgi ve tecrübesi çok önemli
Serpilbb Koylu_guzeli benimde 3 lü testte spina bifida riski çıkmıştı 21. Haftada amniyosentez yaptırmıştım temiz çıktı Allaha şükür. Siz kaçıncı haftadasınız. Korkmayın ikisindede aynı iğneyle karnınızdan alıyorlar. Dna testi kesin sonuç vermiyor onun sonucu riskli gelirse yine kordonsentez yada amniyosentez istenicek.
Minnak-kalbim Koylu_guzeli canım benim bir arkadaşım da detaylida bağırsak da parlaklık cikmisti onlar İstanbul’a özel bir hastanede normal kan tahlili gibi kan verdi Kordon’da n vermek iştemedi
Koylu_guzeli Mmoommlife teşekkür ederim Allah razı olsun, bu fetal dna nasil bir işlem heryerde yapiliyor mu bilginiz var mi
Mmoommlife Koylu_guzeli Sizdende Allah razı olsun Anneden 1 tüp kan alınıyor ve Ankaraya yollanıyor özel hastaneler aracılıgı ılede yapılıyor ayrıca sızde firmaya yaptırabılıyorsunuz.Fetal dna testlerının bırcok ısmı var nıfty en yaygın olanı fiyatı 3000 küsürlerde imkanınız varsa yaptırın dualarım sızınle🤲🏻
Koylu_guzeli LalinMom evet çok iyi bir hastanedeyim zaten şuan ama fetal dna da düşünmüyor degilim ama bebeğim için biriktirdiğim tüm parayi ona vermem gerekecek maalesef madi olarak buna imkanim yetmiyir keşke yetse
Koylu_guzeli LalinMom evet çok iyi bir hastanedeyim zaten şuan ama fetal dna da düşünmüyor degilim ama bebeğim için biriktirdiğim tüm parayi ona vermem gerekecek maalesef madi olarak buna imkanim yetmiyir keşke yetse
Sebnem9 Genetik doktoruyum. Eğer imkanınız varsa fetal DNA yaptırın, ama yoksa kordon kanı mecbur alınmalı. Kesin tanı için şart. Umarım tertemiz çıkar herşey sağlıkla gelsin minik inşallah dualarım sizinle 🙏🏻💖
Koylu_guzeli Sebnem9 çok sağol un Allah razo olsun insallah öyle olur tek dileğim o Peki acaba bebegin kalbinin durma ihtimali var mış bu yüzde kaç oluyor
Koylu_guzeli Serpilbb bende 19 haftadayim insallah benimde birsey cikmaz ama riskleride varmış birsey olurda test sonucu temiz cikarsa o zaman kendimi yer bitiririm çok korkuyorum yaptirsami yaptirmasammi cok kararsizim
Serpilbb Koylu_guzeli canım spina bifida önemli bir rahatsızlık ama çaresi var benim yaptırma sebebim bunu kesin bilelim ki doğumumu ona göre yapayım çünkü spina bifidalı bebekler doğumdan hemen sonra ameliyat olması gerekiyor. Allaha şükür ben amniyosentezden sonra hiç bir sıkıntı yaşamadım ankara şehir hastanesinde yaptırdım tavsiye ederim eğer yaptıracaksan çok ilgili doktorları ve tecrübelilerde günde kaç kili yaptırıyor görmen lazım
Sebnem9 Koylu_guzeli bu bir ihtimal tabii ki ancak düşük bir ihtimal. Doktorunuz bilgilendirir yine zaten. Umarım iyi sonuçlar alırsınız🙏🏻
Koylu_guzeli Minnak-kalbim 219Eyll LalinMom Cigdemss Serpilbb Sebnem9 Hepinizden Allah razi olsun ayrıntılı ultrasonda doktor hiçbir sorun olmadığını gayet normal olduğunu diğer işlemlere gerek kalmadigini söyledi Allaha binlercekez şükürler olsun Rabbim kimseye yasatmasin🤲🏻🤲🏻🤲🏻
219Eyll Koylu_guzeli öncelikle korkmayın Allah’ın izniyle bişey yoktur inşallah .bu kan alınıp kesin teşhis koyulursa anne karnında tedavisi varmı bu hastalığın .eğer tedavi doğumdan sonra yapılıyorsa boşuna aldırıp riske atmayın derim .tabi bu benim düşüncem en iyi kararı siz verirsiniz .
Cigdemss Koylu_guzeli cvs işlemi ise ben daha önce yaptırdım. Karından bebeğin eşinden sıvı alınması . Kolay geçti ,5-10 dk sürdü. Şükür test sonuçları temiz geldi. Fetal dna testi daha kolay ve kapsamlı