Deletedmom27362 Merhaba sevgili anneler 6 haftalık hamileyim kaç günden beri canım kısır istiyor sırf içinde maydonoz da var diye yemekten vazgeçiyorum doktor hamileliğin ilk üç ayında uzak durulması gereken besinler diye bir kağıt verdi içinde maydanoz da vardı ama canım da çok istiyor ne yapmalıyım az bi şey maydanoz koysam bir şey olur mu ki
zehranurr Deletedmom27362 canım az koy bir şey olmaz. Sık tüketmemişsindir zaten bu zamana kadarda, şimdide az bir şey koymandan sakınca olmaz.
Dilekcnkn Deletedmom27362 İlk kez duydum maydonoz yenmemesi gerektiğini 🤷♀️ Ben yiyordum yani salatanın içine vs neyde varsa ama istersen içinden onu çıkar nane veya dereotu koy
Birpapatya4 Deletedmom27362 maydonoz koymazsın olur biter 😅 yada az koyarsın ben çok yiyorum kısır da çiğköfte de hamburger de denize de giriyorum saç da kestiriyorum çok mu abartılıyor bu hamilelik anlamadım😅
Lulemom Deletedmom27362 hamileliğimi öğrendiğimden beri sağlıklı diye sabahları bi tutam kahvaltıda yiyorum. Salatada yiyorum. 3-5 dal maydanozdan nolcak. Yani ben doktoruma sordum. Oturup bi çuval yemezsin heralde normal yaşantına devam et dedi. Hiç bi sorun da yaşamadım. Abartmadığın sürece her şeyi yiyebilirsin.
Dilekcnkn Birpapatya4 Ahhaha aynen hastayız sanki eskiden annelerimiz bunlarını mı biliyordu orada hep inek sütü içerlerdi şimdi gebelere önerilmiyor 😅🤣
metehaninannesiii Deletedmom27362 ben maydonoz da yedim tabak dolusu kisirda hoc bir şey olmadı kendinizi böyle sıkmayın yemek konusunda istediğinizi yiyebilirsiniz tabi ilk 3 ay yenmeyecek şeyler var mesela midye kokarec ciğer gibi
gulin-35 Deletedmom27362 o kadardan bısey olmaz salata ıcınde falan dırek demet demet yemessenız suyunu ıcmessenız bısey olmaz
Ays0 Yiyebilirsin hiç bir sorun olmaz. Bir çok yiyeceğin fazlası zararlı mandanoz da dahil. Oturup demet demet mandanoz yemedikce onun senin vücuduna bir etkisi olmaz. Vücudumuz çoğu şeyi absorbe edebilecek donanımda. Bu süreçte çiğ hayvansal gıdalardan falan uzak dur en önemli besin yasağı o hamilelikte
Calisananne25 Ben içine yeşillik konulan şeyleri maydanozsuz yapıyordum, 3 ayı geçtik doktorum salatada çok az ve yemeklerde pişmiş olarak yiyebilirsin dedi hala çok dikkat ediyorum çok çok az koyuyorum maydanoz koymadan yapın nolcak ki
Mk34 Gerçekten bu kadar küçük şeylere takılmayın🤦🏻♀️İlk üç ay yenilmemesi gereken besinler diye ilk defa duyuyorum bunun bi doğruluğunun olduğunu düşünmüyorum.Yediğiniz maydonoz bir keçi kadar tüketmeyeceksiniz sonuçta.O yüzden hangi ayınızda olursanız olun yiyebilirsiniz.Herşeyi ölçülü olarak tüketmeye özen gösterin o kadar👌🏻Ben hamileliğimin başından beri tüketiyorum bazen neredeyse her gün yiyorum buradaki önemli nokta miktardır yiyip yememeniz değildir