Geçen pazartesi çatı muayenesi oldum doktorum 2 cm açıklık olduğunu nst de sancım göründüğünü söyledi bu hafta gelebilir dedi ama ben sancı hiç hissetmedim. Cuma günü sızıntı şeklinde akıntım oldu. İdrar mı yoksa su mu diye karar veremedim doktora gittim. Doktorum 4 cm açıklık olduğunu doğumun başladığını söyledi. Nst de yine sancılarım görünüyordu ama ben yine hissedemedim. Sadece karnımda toplanma vardı ben bebek poposunu dayıyor sanıyordum o kasılma sancı oluyormuş meğer. Hastaneye yatışım 13:06 da yapıldı suni sancı verdiler yavaş yavaş. İlk kasıklarımda adet ağrısı gibi hissettim. Ebeler beni çok rahatlattı psikolojik olarak. Yürüyüş yaptım. Daha sonra sancılarım arttı. Plates topu getirdiler. Yanımda destek için bir eşimin kalması gerektiğini söylediler. Sancı geldiğinde plates topunda zıplamam gerektiğini söylediler. Zor olsada onları dinledim ve sancılarım hafiflemeye başladı. Sancım iyice artınca plates topuyla suya soktular. Ebe orada resmen bana psikolojik destek verdi eşimle birlikte. Sıcak su ve topta zıplamak iyice sancım artsada rahat hissetmemi sağladı. Bunları bütün hastenelerde aynı imkan yok diye söylüyorum. Çünkü bana çok iyi geldi top ve sıcak su. 17:13 te kızımı kucağıma aldım. Daha sonra hastanede banyomu bile ilgili kişi yaptırdı ben sadece durdum hiç bir şey yapmama izin vermedi. Gerçekten çok çok memnun kaldım. Yemekleri ilgileri her şeyiyle. Kesinlikle imkanlar el veriyorsa hiç düşünmeyin derim. Memnun kalmadığım bir durum olmadı