Habe2210 Hepinize merhaba. Desteğinize ihtiyacım var :( geçen hafta cumartesi hamileliğimin 32.haftasında doktora gittim. Ultrason ölçülerine göre bebeğin iki kere karın çevresini ölçmüş. Birinci de bebeğin kilosu 1650gram göründü ve bana bebek küçük kalmış dedi. Sonra vitaminlerimi aldığımı ve güzel beslendiğimi söyleyince 30saniye sonra bidaha ölçmüş ve 1905gram geldi bebek. Bu hafta yeme içmeni yardır haftaya 2100yapalım dedi. Korktum gelişim geriliği mi var dedim yok ya sadece karın çevresi 1hafta geri oda önemli değil dedi bunun yanında dinlen ye iç yat yürüyüş yapma 1hafta dedi. Tabi ben direk 1900 gram normal mi diye araştırırken (diğer ölçümleri haftasıyla uyumlu görünüyordu) normal diye okudum birçok yerde. Neyse tam 9gün sonra yani bugün yine gittim doktora. Ölçüm yaptı ve 43cm olan boy bugün 42cm baş çevresi 10gün önce 32+3ken bugün 32+0 kilosuna ise 1890 gram diyor. Hocam 10gün önce 1900dü diyorum hayır ben 1700diye not almışım diyor halbuki ultrason kagıdın da yazıyor :/ kilosu gene az ama kilo aldığı için geçen haftaya göre ciğer geliştirici yapmayacağm dedi ama ölçüm mü hatalıydı doktor mu içim içimi yiyor suan. Beni rahatlatacak birşey söyler misiniz :(
Esraali Habe2210 bir sürü dr gitseniz hepsinde farklı çıkar ama baya farknetmiş baska dr mu deneseniz
Demir06 Habe2210 bence 30 saniye sonra ölçtüğünde,ölçtüğü ile söylediği aynı değilmiş,kafası karıştı herhalde.1650 yi 30 sn sonra 1905 ölçeceğini sanmam.Sonraki randevuda da ölçtüğünü hatırlamış olabilir,başka bir doktor görde içiniz rahat eder.
Habe2210 Esraali ben suan antepteyim zaten doğumum ankarada olacak. 5 6gün sonra memleketime ankaraya gideceğim. Orda baska bi doktorum var. Fakat bişeyler için geç kalır mıyım diye endişe ettim :(
Habe2210 Doktorun yanlış ölçme ihtimali var mı? Yani 10gün önce 32+3 olan baş çevresi 10gün sonra 32+0 cıkabilir mi? Yada boyu daha kısa olabilir mi? Çok büyük sıkıntı olsa 1hafta sonra 8saatlik bir araba yolculuğu yapacağım buna izin vermezdi diye düşünüyorum ama bi yanım da ya göremediği şeyler varsa diyor. :(
Babiesmini Habe2210 Doktorda insan sonuçta hata yapabilir. Aynisini bende yaşadım doktor sürekli farklı şeyler söyledi doktorumu değiştirdim haftaya yeni doktora görüneceğim
Habe2210 Demir06 yok öyle ölmüş ultrason kagıdın da var. Artık arastırmaktan uzman oldum. Karın cevresini ilk ölçtüğünde 29+4 v 1650 gram görünürken karın çevresini bidaha ölçtüğünde 32+ ve 1905 gram yazıyor. Bugün isw birçok ölçüm daha geri :/ evet zaten gideceğim baska bir doktora. Sadece benzer bir durum yasayan var mı diye hatta öyle içimi dökmek istedim :/
Habe2210 Beyinde birşey yok kalpte birşey yok diyor bebeğe giden kan akış hızına da baktı doopler ile o da normal diyor. Kilosu inanın önemli deiil endişem başka bir sıkıntıdan ötürü büyümemiş ve doktorun bunu görememiş olma ihtimali.