Son zamanı gelen bütün anneler gibi Bende her dakika başı doğum hikayelerine Girip okuyordum şimdi paylaşma sırası bana geldi. 21 Haziran sabahı yatışım yapıldı 38+6 günlüktük daha kendi sancımı bekleyemedim acele bir karar mı verdim bilmiyorum belki de bekleseydim de aynısı olacaktı düşük ve erken doğum riskim vardı Progestan hap ve iğne kullandım sürekli belki açılmam o yüzden olmamıştır 🤷🏻♀️ Doktorum da izne çıkmadan suni sancıyla doğumu başlatmaya karar verdik . Herneyse yatışım yapıldı 1 cm açıklık var sancı yok suni sancı verilmeye başladı ilk başlarda çok belli belirsiz ağırlardı ben böyle giderse gayet kolay diye düşünüyorum sonra sancılar aniden bastırdı yerimde duramıyorum çekilecek bir ağrı değil gibi çok zordu. Saat geçiyor sancılar hiç çıkmıyor sürekli sancı çekiyorum ama açılma 2 cm den ilerisine bir türlü gitmiyor sürekli nst ye bağlıyorlar. Sonra doktorum tekrar geldi ve açılma aynı 2 cm bebeğin kalp atışları düzensizleşti sezaryene almak zorundayız dedi. Sancı çekerken neden normal doğum yapmak istedim diye ağlayan ben bu sefer de bu kadar sancı çektim neden sezaryen oluyorum diye ağlamaya başladım. Hemen hazırlıklar yapıldı sondam takıldı hiç acımıyor kızlar bilginiz olsun yada ben sancı arasında onun acısını hissetmedim bilemiyorum 🤷🏻♀️ Ameliyathaneye gittik ortam güzeldi ekip de çok konuşkan ve güleryüzlüydü ama ben çok stresliydim ve sürekli ağlıyordum hala hissediyorum diyip duruyordum belimden epidural yapıldı onu da hiç hissetmedim bu arada. Sonra doktorum gelmiş başlamış ben hala hissediyorum diyorum ama korkudan meğer ameliyat yarıya gelmiş sonra ben çok stresli olduğum için beni uyutmuşlar bebeğimin ilk ağladığını duyamadım yanıma gelip gösterdiler ama hayal meyal hatırlıyorum. İlk karşılaşma anımızı hiç böyle düşünmemiştim hala buna çok üzülüyorum 🥺🥺 en son benim dikişlerimin son zamanına geldiğinde uyandım 5 dakika sonra bebeğime kavuşacaktım ama zaman geçmedi😭 sezaryenden çok korkuyordum başıma geldi ama böyle olacağını bilseydim planlı sezaryen olurdum bu kadar stresli olmazdım kendimi hazırlardım ama bu doğum anı planlandığı gibi ilerlemiyor gerçekten. Kendi acımdan stresimden bebeğimle istediğim iletişimi kuramadım göğüs ucum yoktu o ayrı bi sıkıntıydı sütüm zaten gelmedi 3. Gün geldi. İlk ayağa kalkma gaz ve lavabo ihtiyacım beni zorlamadı çabuk ayağa kalktım diyebilirim.herseye rağmen çok şükür bebeğimde bende sağlıklı bir şekilde evimize geldik. Oğlumun mis kokusu tarif edilemeyecek kadar çok güzel Rabbim isteyen herkese bu duyguyu tattırsın inşallah 🤲🏻
Bu arada depend herkesin dediği kadar varmış gerçekten hayat kurtarır cinsten😊
sormak istediğiniz merak ettiğiniz sorular varsa cevaplayabilirim😍