• Doğum
  • Doğum sancısını nasıl anlayacağım?

Selamlar, 37+6 haftalığız, dün gece nst ye girdim sancım çıktı, 40 60 100 bile olmuş 1 kere ama düzensiz dedi, ben hiçbirini hissetmedim, doğumun başlayacağının habercisi dedi doktorum, o yüzden eve gönderdi, vajina da dayanılmayacak gibi ağır baskı yaşarsan, kanama olursa, suyun gelirse hemen gel dedi, 10 15 dk da bir sancı olursa da haber ver bana ve hastaneye gelin dedi,
Şimdi tamam bunları anladım, anlamadığım kısım şu 1.Sancı kasılma nasıl oluyor? Belden bazen ağrı girerek karnım sertleşiyor bazen adet sancısı gibi oluyor ama uzun sürmüyor ben hangisinin dakikasını tutucam anlamadım,

1. Şuan kasılma oluyor büyük ihtimalle, bebek hareketi var, bu arada bebek hala yukarıda duruyor, kanala girmemiş daha, ne yapmam lazım önceden de gidip hastanede kalmak istemiyorum, insan strese daha çok giriyor gibi,
    Doktorum da garanticidir, ciddi bir durum görse eve göndermezdi, ne zaman ciddi olduğunu anlarım ne yapmalıyım deneyimli anneler yorumlarınızı bekliyorum

Neseli5 canim sanciyi anlarsin zaten belden siddetli bir sekilde girip ilk baslarda siddeti kisa suruyor. Sen bu esnada bolca yuru hareketli ol squat hareketi yap ki acilman hizli ilerlesin. Sonrasinda da zaten siddeti artiyor 5 dakikada bir sanci gelmeye basliyor mutlaka anlarsn onun gercek sanci oldugunu. Allah yardimcun olsn simdiden son ana kadar da evde cek sancini

Neseli5 adet sancısı gibi olan sancınızı takip etceksiniz onun süresini tutun düzenli olması gerekn o

Eymenkuzusu çok teşekkürler aminnn 🤲🤲, bebek te hareketli onun hareketi ile karışıyor olabilir mi 🤦‍♀️🙄 inşallah anlarım yaaa ne nefesim daralıyor ne aman Allahım bu nasıl ağrı diyebiliyorum ağrı eşiğim yüksek galiba,

Neseli5 nst de cikan sanci bebegin kasilmasindan kaynaklidir buyuk ihtimalle bebek binyerde toplanincada sanci cikiyor. Benim bebegimde son ana kadr cok hareketliydi. Benim nisanim gelmisti sancim o sekilde basladi once hafiften adet agrisi gibiydi sonrasinda belden kasiklara dogru sancilar giriyordu ama cok siddetli degildi. Siddeti arttikcada anladm ki gercek sancilar basladi.

Eymenkuzusu evet evet bir yerde toplanıyordu, o anlar Sancı demek dediğiniz gibi, bende nişan su filan yok, azcık akıntı olmuş şimdi, anneme de soruyorum duramazsın oturamazsın diyo gerçek Sancı başlasa hareket etmek istersin diyo 😃 şuan oturuyorum birşeyler yiyorum daha vakit var o halde

Derya, başlığı Doğum sancısını nasıl anlayacağım? olarak değiştirdi.

Neseli5 kuzummm sen 60 ı 100 ü hissetmiyorsan doğumda da hissetmezsin ya sancı çekerken 40 ı aştı mı ben kıvranıyodum yaa 😅 😅 😅 inşallah doğumun da kolay olur sancı beline ve karnına düzenli şekilde gelir uzun sürmez geçer doğum gerçekleşene kadar sürer açılan 10 cm olınca bebek çıkana dek de o ağrı hiç kesilmeden devam eder sende ıkınma isteği oluşur bebek çıkınca bütün ağrı mucize gibi uçar gider Bi anda

Mom726272 sorma yaa niye böyle oldu anlamadım valla, açılmam var mı onuda bilmiyorum, pazartesi randevum var doktorda, evde öyle takılıyorum, adet sancısı gibi ağrı giriyor işte düzenli değil ama sertleşme sık oluyor, anlayamayacağım diye tedirginim doğrusu

Neseli5 önemli olan düzenli olması ha öyle birden düzenli ve şiddetli de olmayabilir doktor kontrolü yakınmış bakalım o ne diyecek

Mom726272 evet canım şuan kasılma filan olmuyor gibi daha iyiyim takipteyim işte hayırlısıyla, sağlıkla, hayırlı zamanda gelir inşallah hepimizin 🤲🌺

Neseli5 doğum sancısını anlamaman imkansız canım o çok düzenli ve şiddeti giderek artan bir sancı. Eğer belden vuran sancın olursa ilk önce ılık duş al ve dinlen soluna yatarak eğer yalancı sancıysa geçer, doğum sancısıysa sen naparsan yap giderek artar ve pozisyon değiştirmekle geçmez. Sıkıntı yapma kendine.

EsilaErtugrul çok teşekkür ederim, sabahtan vardı kasılmalar ama artmadı şuan daha iyi gibiyim en azından şiddetlenmedi giderek artmadı dediğiniz gibi