Sizlere bu müthiş müthiş müthiş ötesi haberi verebilmeyi çok bekledim sonunda banada nasip oldu 10.06.2021 tarihinde dünyaya dünyalar güzeli melek bi kız geldi 😍😍😍
Uzun uzun anlatayım size
Bakin bastan içinizde yasayan varsa umut olsun inşallahhhhhh 🤲❣
Hamile kalıp 27 haftalık olana kadar zaman zaman hamile olduğumu unutuyordum öyleki sorunsuz sıkıntısız bi gebelik dönemi geçirdim ne bulantı ne kusma hiç bir şikayetim olmadı hamile değil gibiydim doktor kontrolünde ultrasonda gördükçe aaa evet ben hamileyim diyordum 😂 sonra 27.haftada muayenede bebeğimin ters durduğunu makat gelişi olduğunu öğrendim eve döndüm ne olduysa oldu bi ağrı bi kramp hayrolsun inşallah dedim önemsemedim çünkü o ana kadar hiç sorun yaşamamıştım akşam eşimle uzanmış sarmaş dolaş film izlerken bi yandan da kızımızın hareketlerini hissedip aşk yaşarken aniden bıçak saplanır gibi nefesimi kesen gözümden yaş getiren bi agrım oldu yerimden doğrulamadım eşimin yardımıyla iki büklüm ayağa kalkmaya çalıştım baktık geçmiyor alel acele hastaneye gittik acil de muayene oldum çok az kahve rengi kanamam olmuştu makat gelişi bebeklerde olabiliyor böyle seyler dediler kasılma var dediler ve bi serumla rahatladım geçti sikayetlerim azalınca evime gitmek istiyorum dedim çıktık hastaneden eve döndük
ilerleyen günlerde karnimda sertlesmeler başladı bebeğim sağ tarafta toplanıp taş gibi sertleşip duruyordu adet sancısı gibi hafif sancılarım oluyordu 31 hafta 5 günlükken doktor kontrolüm vardı normal kontrol diye gittim dünyam başıma yıkıldı doktor bebeğin döndüğünü ancak nst çekilmem gerektiğini söyledi önce nst sonra alttan muayene oldum nstde bebeğin kalp atışları yavaş ve düzensizdi muayenede de rahimde yumuşama ve 1 cm açıklık çıktı hastaneye yatışım yapıldı ciğer geliştirici iğneler ve nidilat nidicard adında ilaç verilmeye başlandı tuvalete bile kalkma dediler erken doğum başlangıcıydı 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
4 gün hastanede yattım ciğer geliştirici iğneler ilaçlar serumlardan sonra rahatlamıştım biraz olsun açıklık ilerlemedi şükür ve evime gidebileceğimi ama asla hareket etmeden yürümeden yatmam gerektiği söylendi eve gittim sadece yattım tuvalet ihtiyacım dışında tek bir adım atmadım annem ve kaynanam baktılar bana yemeğim yatağa geldi suyum çayım yatağa geldi 33 35 ve 36. Haftada doktor kontrolü için gittim ve herşey aynı ilerlememiş dikkat etmeye devam et dediler eve döndüm 37. Haftamda yavaş yavaş evin içinde yürümelere başladım binlerce kez şükür kızım erken davranıp gelmek için ısrar etmedi sağlıkla gelişmeye devam etti doktorumuz artık yavaş yavaş hareket ve yürüyüş yapabileceğimi doğum için sıkıntımız kalmadığını söyledi
37 hafta 38 hafta eee 39 hafta oldu artık niye doğmuyor bu çocuk demeye başladım 😂😂😂 yürüyüş yaptım merdiven indim çıktım hurma yedim squat yaptım hopladım zıpladım ay tık yokkk gelmiyordu bi türlü nazlı çiçeğim 🐣❣
39.Haftada muayenede doktor bu hafta doğum olmazsa tam 40 hafta olduğun gün gel yatısını yapalım dedi
Eveeeeeettt şimdi gelelim o mucizevi vaktimize 😍😍😍😍 tam 39 hafta 6 günlükken hazirlik yaptim ertesi gün kontrole hastaneye gidecektik öglen 12de lavaboya gittim ve ne göreyim 😍 nişanım gelmiş 🥳🥳🥳
Hemen eşimi aradım haber verdim yakınlarda ol işe uzak yere gitme dedim daha sonra duşa girdim annemle beraber bahçeye yürüyüşe indim bir saat kadar yürüdüm eve geldim
Ufak sancılar dışında bi hissiyatım yoktu akşam eşim işten geldi yemek yedik ve hafif sancılarım var bi gidip bakalım dedik ee ilk bebişimiz ilk heyecanımız nede olsa
Nstde düzenli sancılarım çıktı sancılarım 60 70 ben hissetmiyorum hiç 😅 muayenede açıklığım hâlâ 1 parmakti suyumun sızdırdığı anlaşıldı gece 11de yatışım yapıldı sancılarım siklasmaya başlamıştı ve hissediyordum ağrıları artık nsteye bağladılar kontrol altında kaldım gidip gelip muayene ettiler 2 cm 3 cm veeee 5 cm 🤩 sabah 6ya kadar sanci çektim 6da suni sanci takıldı en düşük dozdan başladılar önce sondayla idrarım boşaltıldı artık ayağa kalkmama izin vermiyorlardı 🤷♀️🤦♀️ daha sonra da ufak bi müdahaleyle suyum patlatıldı o andan sonra herşey çok hızlı ilerledi açılmam 7 cm 8 cm oldu ama bebek hâlâ çok yukarıdaydı bana sancı gelince ıkın dediler kendimi hiç kaybetmedim ağrıdan bağırmadım sakince dua ederek acımı çektim ve söylenenleri yaptım hiç öyle tüm kemikleriniz aynı anda kırılıyor gibi de değil doğum sadece karnımız şiddetli ağrıyor o kadar 😅 açılmam 8 cmdi ve bebek yukarıdaydı en son hatırladığım ebe sen ıkınınca karnına biraz baskı yapicam dedi biraz baskı yapicam dediği en son hatırladığım üstüme çıkıp bebeği iteklemesiydi 😂😂😂😂 sadece o şekilde iki kez uyguladıktan sonra hadi bakalım makasa çıkıyoruz annesi kızın geliyor göster bize şu kızı dediler kaldırıp koşa koşa makasa götürdüler 🤣 10:50de makasa çıktım iki kez ıkındım 10:54de bi baktım miniğim hoooopppp balık gibi kaydı geldi hemen karnımın üstüne bıraktılar biraz bakıştık daha sonra onu çocuk doktorları muayene için aldı bende kendi tedavim için makasta kalmaya devam ettim plesentam hemen bebisten sonra çabuk geldi gerisi biraz zor geçti benim için yada ben zorlandım bilmiyorum kızım son anda eli yüzünde gelmeye karar verince epizyotomi yapıldı yani kesik oldu ve dikişlerim biraz fazlaydı uyuşturulmama rağmen hissettiğim için ağrılarım oldu ebeleri zorladım dikiş atılırken çok şükür oda 15 dkka sürdü kısa bi süre sonra odamda kızımla buluştuk kıyafetleri giydirilmiş kundaklanmış sarılmış melekler gibi masum güzel sessizce beni bekliyormuş yavrum 😍 odamda annem hemen üzerimi temizleyip giydirdi kızımı kucağıma alıp yürüyerek dogumhaneden çıktım eşim kaynanam kapıda bizi bekliyormuş ikiside duygu seli içinde karşıladılar bizi yürüyerek hep birlikte servisteki odamıza kadar gittik aslında aynı gün taburcu edilecektim ama dikişlerim fazla diye doktorumuz 1 gün kalmamızın daha doğru olduğunu söyledi ertesi gün taburcu olduk şimdi 17 gündür evimizde mis kokulumla çiçeğimle bitanemle birlikte yaşıyoruz şuanda yanı başımda gül yüzünü izliyorum darısı tüm dileyenlerin başına inşallah 🤲🥰❣