Deniz-Demirin-Annesi Merhaba güzel Annişler . Doğum parası tam olarak nasıl alınıyor herkes alabiliyor mu kaç ay çalışıyor olmamız gerek detaylarını bana anlatır mısınız acaba 🙏🏻🙄 teşekkür ederim şimdiden hepinize 🤗
Minigimm0611 Deniz-Demirin-Annesi 90 gün sgk primi olan herkes alabiliyor. Fiyat olarakta maasa göre değişiyor ona göre hesaplanıyor
nevamm1 Deniz-Demirin-Annesi doğumdan önceki son bir yıl içinde 90 gün sigorta piriminin yatmış olması gerekiyor brüt asgari ücretin 3/2 su odeniyor yani asgari ücretli iseniz yaklaşık 9000 TL alınıyor
Aynur-13 Deniz-Demirin-Annesi merhaba eskiden 90 günlük prim yeterli oluyordu ama artık değişti ve 1 sene priminiz yatmış olması gerekiyor kısa ödenekten yararlananlar bile alamıyor
SayeMom nevamm1 çok yanlış yönlendirme yapıyorsunuz 9000 tl kimse almaz. Sgk hesaplar bunu. Biz bile hesaplayamayız. 170 te çalışıyorum
nevamm1 Aysemre1 SGK ya bildirdikten sonra 50 gün içersinde yatıyor verdiğin hesap numarasına veya postahaneye
VeraVrea Aynur-13 hayır bir sene içinde 90 gün calısmıs olmak yeterli. Sosyal devlet burası 1 yıl calısmamıssan alamazsın gibi bir sey olmamalı. Değisen kural bildiğim kadarıyla eskiden bir yıl ortalaması iken. Simdi calıslan son 90 günün ortalaması
nevamm1 SayeMom benim eşim muhasebeci kendisinin hesapladıgi rakam aşağı yukarı bu tutuyor en az alınan ücret 7.325 lira aldığı ücrete göre değişir
Ccff3435 SayeMom bu 9.000₺ dedikleri doğum parası bizim sgk dan alacağımız maaşımız oluyor dimi? Maaşımızı aylık olarak sgk dan alacağız. Buna ek olarak sanırım 200₺ falan da analık ücreti oluyormuş ona başvurmak gerekiyomuş kaymakamlığa vs
MerveSglk95 SayeMom ben halk egitimde ogretmenim dogum zamanimda kursum bitiyor sanirim sigortam olmiycak dogum parasi alabilir miyim ?
Aynur-13 SayeMom hayır 170i arayıp öğrenebilirsiniz bir senelik sigortanız olması gerekiyor 1 ay olmadı değişeli
SayeMom Aynur-13 canım ben zaten 170 çalışanıyım neyi sorup öğreneyim? Rapor alınan tarihten geriye dönük 1 yıl içinde 90 gün olması gerekiyor bu kadar.
Mrve2424 SayeMom ben 37. Haftaya kadar calisabilir raporu aldim 90 gunum dolsun diye. 37. Haftada hastaneden raporu alip is yerine vermem yeterlimi yoksa baska islem yapmam gerekirmi acaba.
nevamm1 SayeMom hanımefendi 170 çalışanı olduğu için hepimizi azarlamaya gelmiş teşekküller hanımefendi 🤦
Aynur-13 SayeMom burdan bakınca müneccim olmadığım için 170 çalışanı olduğunuzu anlamadım adınıza yazın bence 170 çalışanı olduğunuzu daha açıklayıcı olur
Minecnbs SayeMom bende birsey sorabilir miyim Hafta itibariyle raporluyum ayni zamanda evlilik senem dolmadanda evlilik nedeniyle çıkışımı almak istiyorum tazminatimi alabilmek için Düğün tarihimin doldugu hafta raporum bitmis olmuyor Raporluykende çıkışımı alabilir miyim yada raporumun bitis tarihini öne cekebilir miyim
Kadertun SayeMom cnm ben 2 yıldır çalışmıyorum sigortamı kendim yatırsam 90 günlük falan bu ödeneği alabilir miyim peki ?
nevamm1 SayeMom tamam hanımefendi siz hesaplayip aydınlatın ozman hepimizi 170 te calisiyormussunuz ya siz daha iyi bilirsiniz merakımizi giderin 😌