Merhabalar güzel anneler , anne olmak isteyenler
~ size en başından anlatmaya başlasam gebeliğimi 3 -4 sayfa olur herhalde o yüzden pek can sıkmak istemiyorum direk doğum günune gelicem 😍
~ gebeliğim en başından beri sıkıntıli geçti hep kasılmalar , su fazlalığı , gelişim geriligi , erken doğum riski derken 21 Haziran pazartesi yani 40+1 olmuştuk düşe kalka son haftalarim hergun sancılı acılı geçiyordu Mersin’de yaşıyorum havalarda sicaklayinca dayanılmaz hal aldı ,
21 Haziran gününden önce 23 aylık olan oğlum çok hastalandi ateş falan derken bayağı çöktü bende onunla birlikte bayağı yoruldum , 21 Haziran günü kalktım kahvaltı bile yapmadan oğlumu sağlık ocağına götürdüm iyiydım aslında ASM ye varınca hemşire neden burdasın ki kötü görünüyorsun bence bı acile git dedi bende akşam giderim diye karar verdim , ordan oğlun kahvaltı yapmıyor diye sahile geçtik komşumla ordan eve geçtim dinlenmeye çalıştım eltim eve geldi eşim gelince oglumuzuda yanımıza aldık bişey olmaz diye Hastaneye vardık açıklık bakıldı açıklığın hiç yoktu nstde 100, 120 e vuran düzenli sancılar çıkınca Dr yatıs istedı başta kabul etmedim ama ev hastaneye uzak olunca eşim sen kal ben oğlanı eve bırakıp gelicem dedi , doğumdan bile zor olan o andı benim için ilk defa ayrildim oğlumdan 😔 neyse içeri girdim damar yolu işlemler derken doğum odasına geldiğimde saat 21 ,40 falandı hafif sancı hissediyorum ama çok az suni sancıyı vermeye başladılar arttan bı aciklik olmadı böyle böyle sabah 6 gibi acılık hala 2 cm benimle aynı anda gelen ilk gebelikler bile doğurup çıkıyordu 😂 bnde öylece bakıyordum sabah gelen yeni eve açıklığına baktı bebek başını tam yerleştirmemis yoksa bu sancılarla dogururdun dedi saat 8 oldu açıklık 4,5 arası dendi deli gibi yürüyorum odanın içinde sancılar artmıştı hareket etmek bile zordu 11 gibi 6 cm oldu Ondan sonra durdu sanki ilerlemesi o kadar sancım vardiki artık ne yapsam faydasizdi , saat 14.30 gibi ebe geldi artık suyunu patlatalim dedi suyumu açtı işte o zaman hiç durmayan o sancılar başladı ebe hazırlığını yaptı 3 . Sancı esnasında geldiğini hissettim onca saat hiç bağırmayan ben bağırdım artık geliyor yardım edin diye , ikinmakta çok zorluk çektim çok yorgundum çünkü oğlumu düşünmekten sancıdan gözüme uyku girmemişti son ikinmamda bayılmak uzreydimki kızım dünyaya geldi çok şükür 15.10 da yavrum çok morarmisti göğsümde onunla birlikte ağlarken Rabbimden sadece HERKES ANNE OLMAYİ HAK EDİYOR , BUTUN MÜSLÜMAN ALEMİNDEKİ KARDESLERİME EVLAT DUYGUSUNU TATTİR diye haykırmis olabilirim ebem bile orda birinin ismini söyletti rabbim hayırlı evlat nasip etsin , uzun lafın kisasi dıyım artık uzadı kızlar sıkılmayin kızımı kucağıma aldım , kordonuda ben kestim , 6 dikişim oldu dışardan benim bildiğim onun dışında her zorluğun sonu güzellikle bitiyormus onu anladim , suan önümde oğlum uyuyor yan tarafımda kizim çok farklı bir duygu yaşayan bilir , rabbim tez zamanda yaşamak isteyenlere nasip etsin , uzun oldu hakkınızı helal edin ❤️
Bu arada Mersin’de olan arkadaslarim mersin sehur Hastanesi’nde doğum yaptım ikinci kez özelden farksız çoğu kez bayan refakatçi yok diye eşimi sancı odasına bile aldılar tavsiye ederim size
- kızım normalde 40+1 diye biliyorduk ama 37 haftalık olarak kayıtlara geçti gelişimi geride kaldığı için 2550 kg , 49 cm olarak dünyaya geldi